Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

TT_Margareta_20190424_002T_

Megújult a Margaréta játszótér

Az összes fajáték, a műfű- és gumiburkolat, valamint a növényzet is megújult a Margaréta játszótéren, amit az egy hónapon át tartó munkálatok után ismét birtokba vehettek a hegyvidéki családok.

„A WeLoveBudapest internetes portál a főváros nyolc legjobb játszótere közé sorolta a Margarétát, amit 2014-ben építettünk át. Szerintünk ez a város legszerethetőbb játszótere, amire a töretlen népszerűségéből következtethetünk” – mondta el Pokorni Zoltán polgármester abból az alkalomból, hogy jelentős felújítás történt itt az elmúlt hetekben. Kitért rá, hogy az intenzív használat miatt vált szükségessé a fejlesztés, aminek keretében újrafestették a fajátékokat, illetve az elkopott motívumokat faszobrász segítségével helyreállították. A játékok körüli műfű- és gumiburkolatot, valamint a zöldterületet is megújították, a mosdót rendbe tették.

TT_Margareta_20190424_007T_

„Közel 700 négyzetméteren cseréltük ki az eséscsillapító burkolatot, 1200 darab évelő növényt ültettünk, 140 négyzetméteren cserjéket telepítettünk” – érzékeltette számokkal a munkálatok nagyságrendjét Váczi János alpolgármester. Hozzátette, hogy a játszótér átadása utáni napokban megkérdezték a látogatók véleményét az eredményről, és a túlnyomó többség (94%) elégedetten nyilatkozott. A válaszadók szerint szépen karbantartott, tiszta, változatos a hely, és örülnek annak, hogy illemhely is üzemel. Kritikát főként amiatt kapott a játszótér, mert népszerűségéből fakadóan időnként túl sokan vannak.

A Margaréta utcai mellett további hét játszótér újul meg idén a Hegyvidéken. Az önkormányzat nagyszabású rekonstrukciós programja keretében a Kútvölgyi úti, a Mártonhegyi úti, a Rácz Aladár úti, a Tállya utcai, a Pagony utcai, a Pethényi úti és a Deres utcai játszótér teljes felújítására kerül sor.