Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

fodor_utca01

Megújult a Fodor utcai háziorvosi rendelő

Az önkormányzat beruházásában teljes egészében megújult a Fodor utca 2/c szám alatti háziorvosi rendelő, ahol mindhárom orvos számára külön rendelőt alakítottak ki.

A Hegyvidéki Rendelőfelújítási Program keretében a Fodor utca 2/c szám alatti háziorvosi rendelőt is korszerűsítette az önkormányzat. Mivel a korábban itt működő Otthoni Szakápolási Szolgálat átköltözött a tavaly megújított Rácz Aladár úti rendelőbe, nagyobb területet tudtak biztosítani az érintett háziorvosoknak.

fodor_utca04

„Eddig két rendelő jutott három orvosra, most mindegyikük külön rendelőben dolgozhat. Sőt, az adminisztráció és a vizsgálat is külön helyiségben történhet, így négyszemközt találkozhat a beteg az orvosával” – mutatta be a legfontosabb változásokat Pokorni Zoltán polgármester. Hozzátette, hogy a korábbi rendelőfelújításokhoz hasonlóan itt is bevonták az orvosokat a tervezési folyamatba, az ő javaslataik figyelembevételével történtek meg az átalakítások.

fodor_utca11

„Az önkormányzat elképzelései találkoztak a mi vágyainkkal” – foglalta össze röviden az egyeztetések eredményét dr. Szolnoki Lajos. A háziorvos, aki dr. Büky Verával és dr. Lehel Istvánnal dolgozik együtt a megújított rendelőben, jelentős előrelépésnek tartja, hogy az adminisztrációtól elkülönítetten sikerült kialakítani egy olyan szobát, ahol az orvos egyedül tud lenni betegével, így ugyanis közvetlenebbé válhat a konzultációk légköre.

fodor_utca02

A Fodor utcai rendelő szinte teljesen átalakult a fejlesztés során. Falakat helyeztek át, kicserélték a burkolatokat, megújult az elektromos hálózat és a fűtési rendszer. Korszerűsítették a vizesblokkokat és egy akadálymentes illemhelyet is kialakítottak. Az orvosi szobák hangszigetelt ajtókat kaptak, illetve a korábbi nyílászárócserékből kimaradt régi ablakok helyére újakat építettek be. Új várótermi padokat, asztalokat helyeztek ki, továbbá átépítették a bejárati lépcsőt és rámpát. Az utcafronti homlokzatot szintén felújították.

fodor_utca14

A tavaly indult Hegyvidéki Rendelőfelújítási Program első beruházásaként új gyermekrendelőt alakítottak ki a Böszörményi úton, ezután a Rácz Aladár úti felnőtt-, majd a gyermekorvosi rendelő, illetve a védőnői szolgálat helyiségének rekonstrukciója következett, nemrégiben pedig a háziorvosi ügyelet új központját adták át a Városmajor utcában. A Fodor utca után hamarosan az Ugocsa utcában épülhet újjá a háziorvosi rendelő.