Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Megújult a focipálya és az öltözők az 5 csillagos MOM Sportban

Megújult a focipálya és az öltözők az 5 csillagos MOM Sportban

Eddig is népszerű volt a MOM Sport műfüves focipályája, de mostantól minden bizonnyal még inkább az lesz. Az önkormányzat ugyanis teljesen felújította és ráadásként egy speciális, négy oldalon felnyitható sátorral be is fedte. És ez nem minden, már ami a sportcélú fejlesztéseket illeti, hiszen az uszodarészben 254 modern, digitálisan zárható öltözőszekrényt telepítettek, valamint a vizes helyiségek is megszépültek. A felújítások eredményét személyesen tekintette meg Fonti Krisztina, aki ki is próbálta az új focipályát.

mufuves_palya03

A kezdőrúgást követően az alpolgármester elmondta, hogy a 2008-as átadás óta folyamatosan működött a műfüves pálya, így időszerű volt a felújítása. Már csak azért is, mert egy rendkívül népszerű sportfelületről van szó, amit rengetegen használtak az évek során. Először azonban egy kapcsolódó fejlesztés valósult meg, a pálya fölé ugyanis egy fix sátor került. Nem a hagyományos „buborék”, aminek fenntartásához meleg levegő kell, hanem egy fémvázas szerkezet. Ennek előnye, hogy nem fogyaszt energiát és nyáron az oldalait fel lehet hajtani, így a beltér nem melegszik fel, viszont védelmet nyújt a napsugarakkal szemben.

„Ez különösen a vakáció alatt a MOM Sport napközis táboraiba járó gyerekek számára fontos, hiszen így a szabad levegőn, mégis árnyékban tudnak játszani. De ugyanez a helyzet akkor is, ha esik, ilyenkor ráadásul különböző szabadidős programoknak is otthont adhat a fedett pálya” – hívta fel a figyelmet Fonti Krisztina, aki kifejtette, hogy a fejlesztés második ütemében kicserélték az alépítményt, amire gumigranulátumos műfű került. „Ez egy ízület- és gerinckímélő megoldás, érezhetően puha a felület, ami kényelmes sportolást tesz lehetővé. Ugyanezt alkalmaztuk a Várásmajori Gimnázium előtti pályán és nyugodtan mondhatom, hogy bevált” – emlékeztetett Fonti Krisztina.

mufuves_palya10

A felület mellett a palánk is megújult, a fényforrásokat energiatakarékosra cserélték, a pálya körüli betonszegélyre rekortán burkolat került.

Ami az uszodarészt illeti, itt rekordidő alatt készült el férfi és a női öltözők felújítása. Mindössze két hét alatt összesen 254 darab szekrényt cseréltek le, valamint az öltözők teljes területe megújult. A zuhanyzókban kicserélték a falburkolatot, a szanitereket, az összes ajtót és az elválasztófalakat, az aularészt kifestették. A női részlegben kiépítették a hiányzó légtechnikát, a férfiben új klímát telepítettek.

oltozo01

Modernizálták a beléptetőrendszert, az ehhez tartozó vízálló, szilikon karkötők nemcsak az uszoda és a szauna bejáratánál lévő forgóvillákat, hanem az öltözőajtókat is nyitják. Mindez már egy úgynevezett CMR rendszeren keresztül is működik, ami lehetővé teszi az online jegyvásárlást. „Újdonság, hogy a férfi öltözőben is létesült pelenkázó, ennek köszönhetően már nemcsak a hölgyek jöhetnek kisgyermekkel úszni, hanem az apukák is lehetőséget kapnak erre” – hívta fel a figyelmet az alpolgármester, aki külön kiemelete, hogy a felújítás alatt az uszoda végig zavartalanul üzemelt.

belepteto01

A MOM Sportot üzemeltető Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője, Móczán Mónika mindehhez annyit tett hozzá, hogy március 6-án a Magyar Úszószövetség bejárást tartott az intézményben. „A szakemberek a részletekbe menő ellenőrzés során mindent rendben találtak, így a MOM Sport ismét megkapta az 5 csillagos uszoda védjegyet” – újságolta a sportvezető. Elmondta azt is, hogy már látogatható a külső medence, ennek köszönhetően nőtt az igénybe vehető vízfelület, és így több sávot tudnak biztosítani az egyéni vendégeknek. Ez azért lényeges, mert az uszoda rendkívül népszerű az óvodák, iskolák és a sportegyesületek körében, ahogyan a Testnevelési Egyetemmel kötött megállapodás értelmében az ottani diákok is a MOM Sport uszodáját használják órai keretek között. Mostantól tehát még többen élvezhetik az uszoda szolgáltatásait.

További információk: www.momsport.hu