Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

racz_aladar_jatszoter05

Megszépült a Rácz Aladár úti játszótér

A környékbeliek szavazatai alapján választotta ki az önkormányzat azt a koncepciót, ami alapján megújult a Rácz Aladár úti játszótér. A legtöbb játék a fák lombjai, illetve napvitorla alá került, így nyáron nem a tűző napon, hanem hűsítő árnyékban tölthetik az időt a gyerekek és szüleik.

„Több mint tíz évvel ezelőtt volt itt egy jelentősebb felújítás, azóta a játszótér meglehetősen elhasználódott. A most lezajlott átépítésnek köszönhetően ismét korszerű, jól használható lett a hely” – mondta a környéken élő Székely-Kórody Márta, aki egyéves kisfiával jár a Rácz Aladár úti játszótérre.

Az édesanya a pozitív változások között említette, hogy kibővült a játékállomány, illetve a játszóeszközök legnagyobb része árnyékba került, ami különösen nyáron előnyös. Úgy látja, amióta megújult a játszótér, szívesebben töltik itt az időt a környékbeli családok, így a fejlesztés közösségépítő hatása sem elhanyagolható.

racz_aladar_jatszoter02

„Szép sorban minden játszóteret megújítunk, úgy, hogy a tervezés fázisában kikérjük a környékbeli családok véleményét” – nyilatkozta Pokorni Zoltán polgármester. Kitért rá, hogy a Rácz Aladár úti játszótér esetétében két koncepcióról, egy esetleges bővítésről, valamint a meglévő terület fejlesztéséről szavazhattak az érintett lakók, akiknek többsége végül az utóbbi megoldás mellett tette le voksát.

A régi játszótér fejlesztésével családias hangulatú közösségi tér jött lére a Rácz Aladár úton. A korábbi, gazdaságosan már nem felújítható játékokat lecserélték, új fészekhintát, rugós játékokat, továbbá két modern, kisebb és nagyobb gyerekek által használható, csúszdás játszóvárat telepítettek. A jó állapotú berendezési tárgyakat megőrizték, a padok számát azonban növelték.

racz_aladar_jatszoter10

A játékok környezetében színes gumiburkolatot alakítottak ki, míg az ivókút köré vízáteresztő kvarchomok burkolat került. Nagyobb lett a homokozó, ami fölé napvitorlát feszítettek. A két, meglévő fát kalodázással védték a bontási és építési munkálatok során, hogy ne sérüljenek; ezek mellé, a megfelelő árnyék biztosítása érdekében további hat fát ültettek.