Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

pagony_jatszoter

Megszépült a Pagony utcai játszótér

Mamut-, zsiráf- és tigrisformájú játékkal is bővült a Pagony utcai játszótér, aminek felújítását az ide járó családok igényei alapján végezte el az önkormányzat.

„Ezúttal is megkérdeztük a családokat, milyen játszóteret szeretnének, hiszen ők azok, akik a fejlesztés után is használni fogják” – hangsúlyozta a kerület vezetője, Pokorni Zoltán a felújított Pagony utcai játszótér átadásán, hozzátéve, hogy a közösségi egyeztetések lebonyolításában aktívan részt vett a környék két önkormányzati képviselője, Menyhárt Éva és Mikó Gergely.

A polgármester elmondta, hogy az ide járók egyetértésével a meglévő, de jó állapotú játékokat – például a homokozókat, a nagy mászóvárat és a hinta egyes részeit – megőrizték, ugyanakkor újabbakat is hoztak. A szülők által megszavazott állatos tematika mentén tigrises egyensúlyozó játékot és zsiráfos mászókát építettek, illetve egy mamutformájú mászótornyot is kialakítottak, aminek ormányán, azaz egy csövön csúszhatnak le a gyerekek.

pagony_jatszoter02

A családok kérésére a korábbiaknál több játék igazodik a nagyobb gyerekek igényeihez. A játékok környezetében a színeivel és mintáival a hegyvidéki tájra utaló, öntött gumiburkolatot alakítottak ki, de nem csak ez szolgálja az eséscsillapítást: a változatosság kedvéért a homokozó mellett műfű található, míg a fészekhinta és a mászóvár körül folyami homokot terítettek.

„A Pagony és a Fodor utca kereszteződése a környék központja, ezért jó, hogy egy rendezett játszótér működik itt, ami találkozóhelyként is fontos szerepet tölt be” – mondta Mikó Gergely önkormányzati képviselő, utalva arra, hogy a szép környezetben, a lombos fák árnyékában elhelyezett új padokon és lócákon nemcsak a gyermekes szülők, hanem mások is szívesen megpihennek és beszélgetnek környékbeli ismerőseikkel.

bejaras07

Menyhárt Éva arról szólt, hogy a Hegyvidéken már számos, rendkívül vonzó játszótér működik az önkormányzat fejlesztéseinek köszönhetően, és igény volt rá, hogy a sokak által látogatott Pagony utcai játszóhely is színvonalasan megújuljon. A képviselőnő fontosnak tartja, hogy ezt a teret is az érintettek bevonásával tették rendbe, a válaszok alapján újultak meg a játékok és a burkolatok.

„Ez a hely az anyukák kedvence, mert sok fa van, nagy zöldterület veszi körül, ugyanakkor könnyen megközelíthető” – sorolta a most felújított játszótér kedvező adottságait az egyik édesanya, aki sok időt tölt itt két gyermekével. Szerinte a felújítás előtt is „vállalható” állapotok voltak, ezzel együtt örül a fejlesztésnek, mert több lett a kicsik és a nagyobbak által is használható játék. Egyedül a mosdót hiányolja, ami tovább javíthatná a tér komfortját.

pagony_jatszoter06

Illemhelyet ezen a területen is ki fog alakítani az önkormányzat, megvalósítása előkészítés alatt áll. Emellett, a kutyások kérésére egy itató kialakítása van tervben a játszótérrel szomszédos futtatóban. Az átépített játszótéren már új ivókutat használhatnak a látogatók: a csap a központi teresedéshez került, hogy mindenki kényelmesen hozzáférhessen.

Az önkormányzat közel harminc játszóteret üzemeltet a XII. kerületben, ezek több mint fele megújult az elmúlt években. Idén a Kútvölgyi úti, a Mártonhegyi úti, a Deres utcai, a Rácz Aladár úti, a Tállya utcai, a Pagony utcai, illetve a Pethényi úti játszótér szépült meg – ez utóbbi átadására a napokban kerül sor.

pagony_jatszoter05