Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Megnyílt a hegyvidéki adventi vásár

Megnyílt a hegyvidéki adventi vásár

Advent a Hegyvidéken címmel ismét változatos programokat kínál az önkormányzat a karácsonyra készülődőknek. A Városháza téren kiváló koncertek, óvodások és iskolások fellépései, helytörténeti séták és adventi gyertyagyújtás várja a látogatókat.

adventi_vasar01

„A karácsony előtti hetek gyakran a rohanásról, az ajándékokért való tülekedésről szólnak, pedig a legtöbben elcsendesülésre vágyunk, arra, hogy egy kicsit sétálgathassunk, nézelődhessünk, forralt bort kóstolgathassunk, miközben a háttérben hangulatos karácsonyi zene szól. Aki erre vágyik, itt mindezt megtalálja” – mondta el Fonti Krisztina alpolgármester a hegyvidéki adventi vásár megnyitóján.

adventi_gyertyagyujtas05

Az alpolgármester szerint a Hegyvidék adventi programjai idén is kellemes, nyugodt, családias ráhangolódást kínálnak az ünnepre. Kitért arra is, hogy december 10-én egy mókásnak ígérkező jótékonysági eseményen vehetnek részt kicsik és nagyok: ekkor startol el a „karácsonyi ronda pulcsis futás”, melynek nevezési díjaként ajándékokat lehet felajánlani a Sztehlo Gábor Gyermekotthon lakóinak.

adventi_vasar01

A hegyvidéki óvodák és általános iskolák részéről ismét nagy érdeklődés kísérte az önkormányzat adventi rajzpályázatát: tizenhat intézményből több mint százharmincan küldték be munkáikat. Az a negyvenöt gyermek, aki díjazásban részesült, az adventi vásár megnyitóján Fonti Krisztina alpolgármestertől vehette át az ajándékcsomagját. A díjnyertes alkotásokból összeállított, szívmelengető kiállítás december 2–23. között tekinthető meg a polgármesteri hivatal földszinti folyosóján.

adventi_rajzpalyazat21