Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Megmenekülhet a fogaskerekű

Megmenekülhet a fogaskerekű

Egyhangúlag támogatta ma a Fővárosi Közgyűlés Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester előterjesztését, amely kimondja: szükségesnek tartják a fogaskerekű vasút menetrend szerinti közlekedésének mihamarabbi, de legkésőbb jövő áprilisi visszaállítását, és felkérték a főpolgármestert, szerepeltesse az uniós fejlesztési tervek között a fogaskerekű felújítására és a Normafáig történő meghosszabbítására vonatkozó terveket.

A testület jóváhagyta azt is, hogy a felújítás ideje alatt úgynevezett igényvezérelt telebusszal biztosítják a környéken élők közlekedését. A Főváros Közgyűlés elfogadta a hegyvidékiek javaslatát, és szavát adta arra, hogy nem szünteti meg a fogaskerekűt – kommentálta a mai döntést Fonti Krisztina alpolgármester. Hozzátette: a főpolgármester ígéretet tett Pokorni Zoltánnak arra, hogy a részletekről - például a pótlóbuszok menetidejéről, gyakoriságáról - a BKK egyeztetést folytat a Hegyvidék polgármesterével.

Ugyancsak Pokorni Zoltán polgármester javaslatára a Fővárosi Közgyűlés arról is döntött, hogy támogatja a fogaskerekű felújítását és nyomvonalának meghosszabbítását. A Hegyvidék polgármestere az ülésen köszönetet mondott a jelenlévő hegyvidéki polgároknak azért, hogy több ezer aláírást gyűjtöttek össze a fogas megmentéséért.