Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Megalakult az új önkormányzat Kovács Gergely vezetésével

Megalakult az új képviselő-testület Kovács Gergely vezetésével

Eskütétellel kezdődött és megalakult az új képviselő-testület Kovács Gergely polgármesterségével. A kerületnek ezentúl két alpolgármestere lesz, Kocsik Tekla és Vadász Gábor. Kocsik Tekla a humán területekért, Vadász Gábor a városüzemeltetésért, pénzügyekért és városfejlesztésért felel.

A képviselők közül tanácsnokként Visi Piroska felel a köznevelési és egyházügyi területért. A szociálpolitikai és esélyegyenlőségi területen Surányi Judit fog dolgozni. Dr. Novák Istvánhoz fog tartozni az egészségügy, Fekete Orsolya pedig a zöld ügyeknek lesz a felelőse.

A 18 tagú képviselő-testületben a polgármesterrel együtt az MKKP-nak 11, a Fidesz/KDNP-nek 4, Momentumnak 2, a DK-MSZP-Magyar Liberális Párt-Liberálisok-nak 1 képviselője van.

A bizottságok számát a korábbi 7-ről 4-re csökkentette a testület, a bizottságok pedig 9 tagúak lesznek.

Létesül egy új iroda, a Társadalmi Együttműködési és Közösségi Kapcsolatok Irodája, melynek feladata a közösségi költségvetés lebonyolítása, a lakosság véleményének becsatornázása és az önkéntesség kereteinek megteremtése.

A képviselők munkájának segítése érdekében az eddigi 30 napról 15 napra csökkentette a testület a válaszadási határidejét.

A napirendi pontok között szerepelt még a képviselők havi tiszteletdíj, az aktuális parkolási helyzet és a költségvetés alakulása is.

Borítókép forrása: Telex