Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Megalakult a hegyvidéki Toklász-kommandó

Megalakult a hegyvidéki Toklász-kommandó

Ismét itt a nyár, és ezzel együtt megérkezett a „toklász-szezon”. A gyomnövény elkerülhetetlenül szaporodik még a legjobban ápolt részeken is, számos bosszúságot és nem utolsósorban sérülést okozva a kutyáknak. A Hegyvidéki Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a gyomnövény kaszálására. A kerületben több mint 400 ezer m2 zöldfelület található, itt bárhol előfordulhat toklászos növény. Ez hatalmas terület. A közterületek kezelése részben a Hegyvidéki Önkormányzat, részben a Fővárosi Önkormányzat feladata, az útpálya és az ingatlanok közti terület gondozása pedig az ingatlantulajdonosok felelőssége.

 

Fonti Krisztina alpolgármester életre hívta a hegyvidéki Toklász-kommandót. A csapat munkatársai a lakossági bejelentések alapján igyekeznek minél nagyobb területen lekaszálni a toklászos növényzetet. A munkatársak első körben a Hegyvidéki Önkormányzat kezelésében levő közterületeket próbálják toklászmentesíteni, elsősorban ezzel kapcsolatban várjuk a lakossági bejelentéseket. A fővárosi kezelésű területeket érintő panaszokat pedig sürgősséggel továbbítjuk a Főváros illetékes szakirodája felé.

 

Amennyiben olyan területről kapunk bejelentést amely az ingatlantulajdonosok gondozási körébe tartozik, egyrészt felhívjuk az ingatlantulajdonos figyelmét a terület rendben tartására, akiknek pedig ez problémát okoz (idősek, mozgásukban korlátozottak), azoknak az önkormányzat besegít.

 

Várjuk az itt élők bejelentését online toklászbejelentő címünkön: toklasz@hegyvidek.hu

 

Amennyiben Ön kutyatartó, felelős gazdaként bizonyára tudja, hogy ebben az időszakban (késő nyár végéig) minden séta után érdemes átnézni négylábú kedvencét, mert a toklász a kutya bőre alá jutva súlyos sérülést, betegséget okoz.

 

Köszönjük, hogy Ön is fontosnak tartja az ingatlanja előtti zöldfelület gondozását, és amennyiben máshol tapasztal toklászos területet, bejelenti a fenti e-mail címen munkatársainknak.