Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Maszkokat szállít házhoz az időseknek a Hegyvidéki Önkormányzat

Maszkokat szállít házhoz az időseknek a Hegyvidéki Önkormányzat

Online is igényelhetőek azok a maszkok, amelyeket a Hegyvidéki Önkormányzat munkatársai folyamatosan szállítanak házhoz a kerület 70 évnél idősebb lakóinak. Igénylést az önkormányzat honlapján regisztrációval rendelkezők tudnak leadni, személyenként két maszkra. Fontos tudni, hogy az igénylést hozzátartozó is leadhatja. A 90 fokon mosható maszkokat ezen az oldalon lehet igényelni: https://eugyintezes.hegyvidek.hu/hegyvidek-fiok/maszk-igenylese, illetve a 0630-630-9749, 0630-630-9725, 0630-644-6278 telefonszámok egyikén vagy a maszk@hegyvidek.hu e-mail címen.

A maszkot kiszállítók a Hegyvidéki Önkormányzat által kiállított megbízólevéllel és kitűzővel rendelkeznek. A maszkot a lakáson kívül, az ajtóban adják át az egészségügyi előírások maximális betartásával. Az önkormányzat munkatársai és önkéntesei nem jogosultak a lakásba belépni, ezért nyomatékosan felhívjuk a figyelmet arra, hogy ha valaki ilyet tesz, az bizonyosan nem az önkormányzat megbízásából jár el.

A Hegyvidéki Önkormányzat az elmúlt hetekben maszkokat biztosított a fertőzésnek leginkább kitett házi- és gyermekorvosoknak, a védőnőknek és a szociális gondozásban résztvevőknek, az óvónőknek és a bölcsődei gondozóknak, a János kórház járóbeteg szakrendelésén dolgozóknak, valamint az időseknek élelmiszert, gyógyszereket és meleg ebédet házhoz szállító önkénteseknek. Ezen kívül maszkokat osztott a termelői piacon és a forgalmasabb tömegközlekedési járművek kiemelt megállóiban.