Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Lesz ügyelet a hegyvidéki óvodásoknak

Lesz ügyelet a hegyvidéki óvodásoknak

A Kormány módosította a védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről szóló rendelkezést. A 111/2021. (III.6.) Kormányrendelet alapján az óvodákban elrendelt rendkívüli szünet, illetve az általános iskolákban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt – a szülő, törvényes képviselő kérelmére – az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről. Ezért a 2021.március 5-én ebben a tárgyban kiadott tájékoztatásunk érvényét veszítette.

A Hegyvidéki Önkormányzat a rendkívüli szünet idejére két óvodában biztosít ügyeletet kizárólag azon gyerekek számára, akiknek a szülei nem tudják otthoni munkavégzés keretében ellátni munkahelyi kötelezettségeiket, vagy a járvány elleni védekezésben vesznek részt.

Ügyeletes óvodák:

  • Mackós Óvoda (Németvölgyi út 46.)
  • Hegyvidéki Mesevár Óvoda (Diós árok 1-3.)

Felhívjuk figyelmüket, hogy az intézmények – a jogszabályi rendelkezésnek megfelelően – abban az esetben tudják megszervezni az ügyeletet, amennyiben a szülő benyújtja kérelmét – akár elektronikus formában is – az intézményvezető részére. Étkezést abban az esetben tudunk biztosítani a gyermekek, tanulók számára, ha az e-menza rendszerben megrendelik az étkezést.

A Hegyvidéki Önkormányzat a rendkívüli szünet idején biztosítja az elviteles ebédet azon óvodás gyermekek és iskolai tanulók számára, akik nem veszik igénybe az ügyeletet. Kérjük azokat a szülőket, akik élni szeretnének ezzel a lehetőséggel, az e-menza rendszeren keresztül rendeljék meg gyermekük számára az ebédet. Az Önkormányzat március 9-től, keddtől tudja biztosítani az elviteles lehetőséget. Az ebédet minden hétköznap 11-13 óra között lehet átvenni abban az intézményben, ahova a gyermek jár.

A Hegyvidéken az önkormányzati fenntartású bölcsődék egyelőre nyitva tartanak. Azonban itt is kérjük a szülőket, hogy mihamarabb jelezzék az e-menza rendszerben, ha nem kívánják igénybe venni a bölcsődei szolgáltatásokat.

Kérjük a szülőket, hogy az intézményekbe csak maszkban és kézfertőtlenítés után lépjenek be.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket. Jó egészséget kívánunk!