Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Legyünk óvatosak - csalók járhatják a kerületet!

Legyünk óvatosak - csalók járhatják a kerületet!

Tisztelt Hegyvidéki Polgár!

Bár a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet idején számos valóban önzetlen, segítőkész embertársunkkal találkozhatunk, sajnos akadnak csalók, rossz szándékú emberek is, akik kihasználva a helyzetet és az emberek kiszolgáltatottságát, valamint azt, hogy járványügyi kérdésekben a legtöbb ember járatlan, megpróbálnak ebből tisztességtelen hasznot húzni.

Kérjük a hegyvidékieket, különösen az időseket, hogy kétkedéssel fogadjanak minden olyan szolgáltatásról, csodaszerről szóló ajánlatot, amely azt sugallja, hogy azzal biztosan elpusztítható a vírus, megoldható a járványhelyzet vagy éppen teljes biztonságot nyújt a szolgáltatást igénybe vevőnek. Javasoljuk, hogy minden gyanús ajánlatot több forrásból próbáljanak meg ellenőrizni, és alapvetően a Kormány, a Népegészségügyi Központ, illetve az Önkormányzat hivatalos tájékoztatását vegyék alapul.

A napokban Fonti Krisztina alpolgármester vezetésével megalakult Hegyvidéki Segítő Központ koordinálja a kerületben élő 70 év feletti Hegyvidéki lakosok ellátásának segítését. Az időseket segítő munkában önkormányzati dolgozók, önkéntesek, civil és ifjúsági szervezetek, valamint a csatlakozó politikai szervezetek képviselői vesznek részt. Feladatuk, hogy minimális személyes kontaktussal alapvető élelmiszereket és gyógyszereket juttassanak el a rászoruló időseknek. Ezek a segítők kizárólag az önkormányzat által kiadott hivatalos megbízólevéllel és azonosító kártyával járhatnak el. Kérjük az időseket, hogy minden esetben kérjék felmutatásra a megbízólevelet és az azonosító kártyát!

Köszönjük együttműködésüket, vigyázzunk egymásra!

Üdvözlettel:

Hegyvidéki Önkormányzat