Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Lakásaik biztonságossá tételére pályázhatnak az idősek

Lakásaik biztonságossá tételére pályázhatnak az idősek

Folytatódik az „Otthon megöregedni” program, aminek keretében a rászoruló idősek kérhetik, hogy a lakásaikban akadálymentesítési munkákat végeztessen el az önkormányzat.

„Sokszor előfordul, hogy az idősek egészen bagatell dolgok miatt nem élhetnek biztonságosan a saját otthonukban, végső soron ezek miatt akár a lakásuk elhagyására is kényszerülhetnek. Ezért hoztuk létre az Otthon megöregedni programot, amely arról szól, hogy kisebb átalakításokat végzünk az idősek lakásaiban azok biztonságossá tétele érdekében” – mondta el Fonti Krisztina alpolgármester a képviselő-testületi ülésen annak kapcsán, hogy az önkormányzat ebben az évben is kiírja az időseknek szóló akadálymentesítési pályázatát.

A 2017-től évente meghirdetett pályázat keretében – ami a koronavírus-járvány miatt 2021-ben és 2022-ben nem került kiírásra – eddig összesen 67 idős embernek tudott segíteni az önkormányzat. Ez a segítség a legtöbb esetben a fürdőszoba akadálymentesítését, a kád zuhanyzóvá alakítását jelentette, de küszöbök kivételére, korlátok felszerelésére, szekrények, mosogatók áthelyezésére is felmerült igény.

Ahogy korábban, ezúttal is a XII. kerületben élő 70 év feletti idősek igényelhetik az akadálymentesítési munkák elvégzését. Amennyiben az egy főre jutó jövedelem nem éri el a 200 ezer forintot, az önkormányzat térítésmentesen végzi el a munkát, 200 ezer és 250 ezer forint közötti jövedelem esetén pedig a költségek 50%-át a pályázónak kell megfizetnie. Azok számára, akik a 250 ezer forint feletti jövedelemkategóriába esnek, az önkormányzat az átalakítási munkák tervezését végzi el térítésmentesen. Az idei pályázatok benyújtási határideje augusztus 31-e.

A részletes pályázati felhívás ezen az oldalon található meg. A pályázattal kapcsolatban további információ a 06 1 224-59-15-ös, vagy a 06 1 224 5900/5987-es telefonszámon kérhető.