Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Kötelező maszkviselés a hegyvidéki kulturális és sport intézményekben

Kötelező maszkviselés a hegyvidéki kulturális és sportintézményekben

A Hegyvidéki Önkormányzat kulturális és sportintézményeiben 2021. november 1-től a hat éven felülieknek kötelező a szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszk viselése. Az intézkedésre a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében kerül sor.

A MOMkult épületében a rendezvények során elsősorban a programhelyszíneken, valamint azon szolgáltatási pontoknál, ahol a szociális védőtávolság nem tartható (színházterem, előadótermek, büfé, ruhatár, mosdóhelyiségek stb.) kötelező a maszk viselése.

A MOM Sport Uszoda és Rendezvényközpont vezetése ugyancsak elrendelte a maszk kötelező használatát az intézmény területén, az aulában tartózkodó vendégek számára. Az uszoda területén, a csarnokban történő sportolásnál és rendezvényeken továbbra sem kötelező a maszkviselés. A Hegyvidéki Sportközpont és Tanuszoda területén november 2-tól kötelező a maszk használata. A sportintézményekben a medencetérre nem vonatkozik a szabályozás.

A Hegyvidéki Önkormányzat épületébe belépő ügyfeleknek már október 13. óta kötelező maszkot viselniük. Azoknak az ügyfeleknek, akiknél nincs maszk, az önkormányzat biztosít orvosi maszkot a portán, illetve az intézményeiben is.

Az ügyfélfogadás során eljáró munkatársak az ügyfélfogadás alatt szintén kötelesek maszkot viselni.