Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Koszorúzás

Koszorúzás és díjátadások március 15-e alkalmából

„Nehéz a szabadságot definiálni. Az biztos, hogy nem lehet úgy örökölni, mint egy vagyontárgyat, hanem minden nemzedéknek, és talán minden embernek külön-külön küzdenie kell érte. Ettől mi sem mentesülünk” – mondta Pokorni Zoltán polgármester, aki március 15-e alkalmából, Fonti Krisztina alpolgármesterrel együtt koszorúzta meg a Gesztenyés kertben álló 1848-as emlékművet.

koszoruzas01


A polgármester arról is szólt, hogy március 15-én sok százan szoktak összegyűlni a Gesztenyés kerti obeliszk körül, erre azonban, akárcsak tavaly, most sincs lehetőség a járvány miatt. Szomorú ez a helyzet, jó látni ugyanakkor – tette hozzá –, hogy mások is elhozzák virágaikat az emlékműhöz, hiszen „mégiscsak összeköt bennünket 1848 az emlékeivel, üzenetével”.

Nemcsak a koszorúzás, hanem az ilyenkor szokásos díjátadások is a megszokottól eltérő módon zajlottak. A járványügyi szabályokra tekintettel a Hegyvidéki Kulturális Szalon nagytermében ötfős csoportokban, közönség nélkül, a kellő távolság megtartása mellett vehették át okleveleiket a díjazottak Csepreginé Volosinovszki Máriától, az oktatási és közművelődési iroda vezetőjétől.

A Hegyvidék Közbiztonságáért Díjjal két személy kiemelkedő munkáját ismerte el idén az önkormányzat. Egyikük Lévai László rendőr százados, a XII. kerületi rendőrkapitányság bűnüldözési alosztályának készenléti csoportvezetője, aki kimagasló teljesítményt nyújtott a gépkocsifeltörések, rablások, lopások elkövetőinek sikeres felderítésében. A másik díjazott Szűcs János tűzoltó zászlós, a Budakeszi úti tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője, aki sokrétű tapasztalatot szerzett a káresetek gyors és hatékony felszámolása terén.

kozbiztonsagert_dij01

A Hegyvidéki Közösségépítő Díjat a XII. kerületi anyukák-apukák Facebook-csoport három adminisztrátora, Fürtös Fanni, Schöff Mónika és Ugron-Nagybán Karina érdemelte ki. A csoport, amely jelenleg már közel hétezer tagot számlál, 2013 óta biztosít online teret a szülőknek, hogy megbeszélhessék a gyerekekkel kapcsolatban felmerülő kérdéseiket, hírt adjanak kerületi programokról, vagy felvessenek más egyéb, közérdekű témákat.

kozossegepito_dij02


A „XII. kerület Sportjáért 2020” pályázat keretében tizenöt fiatalt díjaztak. A közoktatásban tanulók mezőnyében – akik nemzetközi és országos bajnokságokon 1-3. helyezést értek el, 4,0 feletti tanulmányi átlag mellett – díjat kapott Bastianelli Angelika szinkronúszó, Budai Gvendolin kajakozó, Dostal Flóra akrobatikus rock and roll versenyző, Fenyősi Zita Júlia kardvívó, Fockt Lili Fanni alpesi síző, Gergely Henrietta kyokushin karate versenyző, Hillier Helka Anna kardvívó, Jároli Nóra sportmászó, falmászó, Pálinkás Imola Hanna vitorlázó, szinkronúszó, alpesi síző, Plumpton Milán úszó, Schmidt-Natkay Alíz Gyöngyvér jégkorongozó, Tóth Kristóf váltófutó és Zsámboki Alíz floorball versenyző.

18 év feletti versenyzőként a díjugrató lovaglásban kiemelkedő eredményeket elérő Csákányi Dorottyát részesítették elismerésben. A fogyatékkal élő sportolók kategóriájában Ötvös Patrik vehetett át díjat: a Testnevelési Egyetem gyakorlóiskolájának diákja judózóként I. helyezést ért el a hazai Junior „B” Országos Bajnokságon, míg a II. osztályos Felnőtt Országos Bajnokságon ezüstérmet szerzett.

sport1dij02