Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

butorok01

Komfortosabb lett a Kútvölgyi az önkormányzat támogatásával

Színes székeket és asztalokat vásárolt a Hegyvidéki Önkormányzat a Szent János Kórháznak, amely a felajánlott bútorokat a kívül-belül megújult Kútvölgyi-torony váróiban és közösségi tereiben helyezte el. Hamarosan a fehér falak is színesebbek lesznek, a kórházi folyosókat a Hegyvidéki Nemzetközi Művésztelepen készült festmények fogják barátságosabbá tenni.

„Mindegyik emeletre tudtunk venni korszerű és esztétikus székeket, hogy ne állva kelljen várniuk a hozzátartozóknak, valamint a kórtermeken kívül is le tudjanak ülni a betegek” – mondta el az átadás alkalmából Pokorni Zoltán polgármester. Hozzátette, hogy az önkormányzat eddig is támogatta a kórház és a szakrendelő fejlesztését eszközbeszerzésekkel, valamint a felújítás tervezési munkáinak finanszírozásával. A kerület támogatása mellett természetesen a kormány hozzájárulására is szükség volt a nagyszabású munkák elindításához: az állam összesen mintegy 30 milliárd forintot fordított a kórház felújítására, ebből közel 20 milliárd forint volt a Kútvölgyi-torony rekonstrukciója.

butorok01

A polgármester kiemelte, hogy a Kútvölgyi kórház, ami egykor, a Kádár-korszakban a pártelitet szolgálta ki, ma már a Szent János Kórház részeként minden hegyvidéki polgár ellátását biztosítja. A Kútvölgyi átvétele a Szent János Kórház működés közbeni megújítására is lehetőséget nyújt, hiszen a Kútvölgyi-tömbben számos osztályt el lehet helyezni. Emellett a szakrendelések is elkülönülhetnek: az önálló működés, melyhez kórházi háttér-infrastruktúra is társul, számtalan előnyt hordoz magában.

kutvolgyi_tomb01

Fonti Krisztina alpolgármester arról szólt, hogy az évről évre megrendezésre kerülő Hegyvidéki Nemzetközi Művésztelepen készült festmények egy része a továbbiakban a Kútvölgyi kórház falait fogják színesíteni. Mint mondta, a festménygyűjteményből a Hegyvidék Galéria vezetője, Kallós Judit válogatta ki azokat az alkotásokat, amelyek a megszépült kórházépület várórészeit, folyosóit teszik hangulatosabbá, kellemesebbé, a betegek számára még szebb környezetet teremtenek a gyógyuláshoz. „Most húsz festményt választottunk ki, de továbbiakat is szeretnénk majd a kórháznak adományozni” – fűzte hozzá.

folyoso02

„Tavaly decemberben volt a felújított Kútvölgyi-torony építészeti átadása, januárban kezdtük meg a bútorozást és az informatikai szerelést, tavasszal pedig az osztályok átköltöztetését” – ismertette az elmúlt hónapok fejleményeit dr. Ralovich Zsolt, a kórház főigazgatója. Kitért rá, hogy az első átköltöző a sebészeti osztály volt, ezt követően érkezett a kardiológiai és az urológiai osztály, továbbá az elmúlt napokban a II. számú belgyógyászat diabetológiai, endokrinológiai osztálya is elfoglalta új helyét.

Július folyamán fog beköltözni a központi intenzív osztály, és a tervek szerint ősztől a gasztroenterológiai belgyógyászati osztály is a Kútvölgyiben fog működni. Ekkortól az új sürgősségi fogadóhely is teljes értékű sürgősségi osztályként fog működni.

intenziv_osztaly02

„A Kútvölgyi kórház beüzemelése, különösen a sürgősségi osztály beindulása a betegút-menedzsment szempontjából rendkívül nagy előrelépés. Ezáltal el tudjuk választani a sürgős ellátásokat a tervezett ellátásoktól, valamint a fekvőbeteg-ellátást a járóbeteg-ellátástól” – hangsúlyozta a főigazgató.