Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Kizárólagos parkolás: a főváros ígérete szerint május után léphetne életbe

Kizárólagos parkolás: a főváros ígérete szerint május után léphetne életbe

„Láthatóan egyre nagyobb és aktuálisabb, a főváros nagy részét érintő problémára mutatott rá a rezidens parkolásról szóló előterjesztésünk, amelyet a II. kerület polgármesterével, Őrsi Gergellyel közösen nyújtottunk be a Fővárosnak” – nyilatkozta a Fővárosi Közgyűlés mai ülése után Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere. „Bár a javaslatunkat sajnos ma nem fogadták el, Karácsony Gergely főpolgármester ígéretet tett arra, hogy ebben a két kerületben májust követően kísérleti jelleggel bevezethetjük a kizárólagos parkolást.”

Pokorni Zoltán emlékeztetett rá, hogy a kerület vezetése már hosszabb ideje dolgozik a hegyvidéki lakosoknak fenntartott kizárólagos parkolóhelyek biztosításáért. Úgy fogalmazott, a probléma megoldása egyre sürgetőbb, a cél, hogy a zónahatáron lévő ingyenes parkolóhelyeket ne vegyék el a helyi lakosoktól a más kerületekből, agglomerációból érkezők.

– Az eltelt közel másfél évben folyamatosan egyeztettünk a Főváros hivatalának illetékeseivel – hangsúlyozta a polgármester –, ennek során mindig keletkezett egy-egy újabb probléma, de ezeket mind sikerült megoldanunk. Ennek eredményeként a II. kerületi polgármesterrel közösen nyújtottunk be javaslatot a Közgyűlésnek, amelyhez ma több budai és pesti kerület is csatlakozni szeretett volna. A főváros vezetése azonban láthatóan megtorpant. Hiába érveltünk Őrsi Gergely polgármester úrral, hogy a mai ülésen is felvetett problémákat már több körben egyeztettük a hivatal illetékeseivel, a főpolgármester újabb egyeztetéseket tart szükségesnek.

Pokorni Zoltán bízik azonban abban, hogy az ígéretnek megfelelően valóban bevezethető lesz a hegyvidékiek kizárólagos parkolását a kerület parkolási zónahatárainál.