Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Kerüljön gondoskodó kezekbe a Fogaskerekű!

Kerüljön gondoskodó kezekbe a Fogaskerekű!

Fonti Krisztina az Építési és Közlekedési Minisztérium miniszteri biztosával, Dányi Gáborral egyeztetett a fogaskerekű felújításáról és meghosszabbításáról – erről az alpolgármester a közösségi oldalán adott hírt. Dányi Gábor megerősítette, hogy jelenleg is van nyitott európai uniós pályázat, és ezen a főváros pályázhatna új fogaskerekű-szerelvények vásárlására.

Fonti Krisztina megjegyezte: több mint öt hónapja hívta fel Karácsony Gergely figyelmét erre a lehetőségre. A főpolgármester azóta, vagyis közel fél éve nem válaszolt, nem mutatta jelét annak, hogy pályázni akarna a fogaskerekű megújítására.

„Karácsony Gergely főpolgármester láthatóan nem érdekelt az idén százötven éves fogaskerekű megújításában. Hiába hívtam fel a figyelmét egy olyan jelenleg is nyitott uniós pályázatra, amire a főváros pályázhatna, ő a füle botját se mozdította. Sőt, tavalyelőtt csak a hegyvidékiek összefogása akadályozta meg, hogy végleg bezárja az akkor már leállított fogaskerekűt” – mondta a Hegyvidék alpolgármestere.

A kormányzati szakemberek ígéretet tettek arra, hogy a minisztérium rövid időn belül áttekinti, mivel tudna segíteni a fogaskerekű megújításában. A tárgyaláson Fonti Krisztina felvetette: ha a főváros annyira sem érzi magáénak a fogaskerekűt, hogy még pénzt se hajlandó kérni a felújítására és a meghosszabbítására, akkor – a HÉV-hez hasonlóan – adja át a közlekedési tárcának.

A cikk a Hegyvidék Újságban jelent meg.