Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Kárpátaljai településeknek vitt adományt Fonti Krisztina alpolgármester

Kárpátaljai településeknek vitt adományt Fonti Krisztina alpolgármester

Nagydobronyba és Bátyúra, két kárpátaljai településre vitte el a Hegyvidéki Önkormányzat adományát a kerület alpolgármestere. A Fonti Krisztina vezette delegáció festékeket, festőeszközöket adott a helyi iskolák és az óvóhelyek felújításához, valamint közlekedésbiztonsági csomagokat a helyi gyerekeknek.

Ukrajna_1

Nagydobronyban Nagy Ferenc polgármester, Bátyún a helyi iskola pedagógusai vették át az adományokat. “Az utcákon szinte csak nők, idős bácsik és gyerekek, fiatal férfiakat alig látni. Itt nincsenek harcok, de szinte mindennaposak a légiriadók, a gyerekek ilyenkor az óvóhelyen berendezett tantermekbe vonulnak” - írta közösségi oldalán az alpolgármester. A közzétett fotókon látható az omló vakulatú óvóhely, mely légiriadó esetén a nagydobronyi iskola pincehelyiségeiben nyújt menedéket a gyerekeknek és a pedagógusoknak.

Ukrajna_2

“A gyerekek örültek az ajándékoknak, lelkesen bontották a csomagokat, de a szemükben ott volt a szomorúság is” - írta Fonti Krisztina, hozzátéve, hogy sokan közülük hónapok óta nélkülözik az édesapjukat. Nekünk itt van dolgunk - idézte az alpolgármester az egyik bátyúi pedagógust, aki végigvezette a hegyvidéki delegációt az iskolában, melynek falain a tablók mellett a gyerekek alkotásai ünnepelték Petőfi Sándor 200. születésnapját.

Ukrajna_3

“Örömmel és nagy szeretettel fogadtak bennünket mindkét településen, mi is szeretettel, de nehéz szívvel búcsúztunk, s hálát adtunk azért, hogy idehaza béke van. Legyen Ukrajnában is minél előbb” - zárta beszámolóját Fonti Krisztina.

Ukrajna_4