Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Karácsonyi ajándékok a Gennaro Verolino iskolának

Karácsonyi ajándékok a Gennaro Verolino iskolának

Összesen 121 karácsonyi csomaggal ajándékozta meg a Gennaro Verolino Általános Iskola és Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon közösségét a többek között a kerületben is Mcsemege Príma üzleteket működtető Budaconsum kft. Az édességek átadásán, az önkormányzat képviseletében, Pokorni Zoltán is részt vett.

Tavaly vásárlói kampány keretében tartós élelmiszerekkel, tisztítószerekkel és különböző finomságokkal járult hozzá a sajátos nevelési igényű gyermekekkel foglalkozó Hegyhát úti intézmény karácsonyához a Budaconsum Kft. Akkor minden felajánlást megdupláztak, így mintegy 2 millió forintnyi adomány gyűlt össze – hangzott el a járványhelyzet miatt, szűk körben megtartott ünnepségen, ahol Pokorni Zoltán kifejtette, hogy régi a kapcsolat a kerület és a cég között.

gennaro02

„Évekkel ezelőtt megkeresett minket a Budaconsum Kft., hogy szívesen támogatna egy hegyvidéki iskolát. Személy szerint a Gennaro Verolino iskolát javasoltam, és jó látni, hogy ez az együttműködés ennyire sikeres” – hívta fel a figyelmet a polgármester, aki elmondta, hogy más területen is tartalmas a közös munka. A Budaconsum ugyanis jelentkezett az önkormányzat felhívására, és részt vesz az otthoni segítségnyújtásban. „Az Mcsemege üzletek az igényeknek megfelelően előre elkészítik az élelmiszercsomagokat, amiket aztán házhoz visznek a segítők. A rendszer nemcsak most, hanem már tavasszal is jól működött” – hangsúlyozta Pokorni Zoltán hozzátéve, hogy ha valaki úgy akarja érezni magát, mint egy igazi rock sztár nincs más dolga, csak hozzon ajándékokat a Gennaro Verolino iskolának. Olyan szeretetet és ovációt fog kapni, amit szinte el sem lehet képzelni.

gennaro06

Ezt az iskolát vezető Ammerné Nagymihályi Emília is megerősítette. Mint elmondta, a gyerekek minden évben hatalmas örömmel fogadják az ajándékokat és az ajándékozókat. Bár ezúttal az ilyenkor szokásos műsor elmaradt, mindenki nagyon várja a meglepetéscsomagokat, amiket majd a biztonsági előírásokat betartva, az osztályoknak egyenként adnak át.

gennaro07

„Nekünk különösen nehéz ez az időszak, hiszen a mi gyerekeinek fokozottan igénylik a társas érintkezéseket, így a nagyszabású közös ünnepségeket is. Sajnos erre most nincsen lehetőség, nélkülöznünk kell azt a szeretet és örömet, amiket ezek az alkalmak adnak”.
A pedagógus végezetül elárulta, hogy a tavaly kapott ajándékok egy része még megvan, különösen jó hasznát veszik a fertőtlenítőszereknek, míg a tartós élelmiszereket az iskola tankonyhájában hasznosítják.