Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Járdákat újíttatott fel az önkormányzat

Járdákat újíttatott fel az önkormányzat

Itt a tavasz, aminek az egyik csalhatatlan jele, hogy városszerte megkezdődtek az út-, járda- és lépcsőfelújítások, -építések. Így van ez a Hegyvidéken is, ahol négy helyszínen már el is készültek a kivitelezők az önkormányzat által megrendelt munkákkal.

Új járda épült a Törökbálinti úton, két helyen, összesen 173 méter hosszúságban. A 47–49-es szám előtt és az 51–63. között kialakított mintegy másfél méter széles szakasz időtálló szerkezetet és hengerelt aszfaltborítást kapott, így most mindkét részen kényelmesen és biztonságosan járhatnak a gyalogosok.
Szintén hengerelt aszfalttal újul meg a járda a Trencséni utca 12–22. között, ahol korábban több helyen már csak botlásveszélyesen lehetett közlekedni. A jelentős fejlesztés közel 170 méter hosszú útszakaszt érint. A Szarvas Gábor úton ugyanez történt, a 115 méteres felújított járdát öntött aszfalttal tette tükörsimává a kivitelező.
Felmarták az aszfaltot a szakemberek az Ada utca Városkúti útról nyíló részén. Erre azért volt szükség, mert már alaposan elhasználódott a 150 méteres útpálya, és a régi, töredezett kopóréteg helyett új aszfaltot öntöttek.
Márciusban várhatóan három helyszínen kezdődnek közműépítések. Az ELMŰ Hálózati Kft. megbízásából az É-B Hálózatszerelő és Tervező Kft. elektromoskábel-rekonstrukciót végez a Béla király út 13–25. között, a Fülemile úton az Eötvös út és a Laura út, valamint a Királyhágó utcában az Alkotás utca és a Királyhágó utca 5/a között. A munkálatok idején útszűkületekre és parkolási korlátozásokra kell számítani.
Folyamatosan zajlik a kátyúzás a XII. kerületben. Az úthibákat a lakók is bejelenthetik: a fővároshoz tartozó főutak esetében a 06-1/301-7500-as telefonszámot kell hívni, míg a többi útszakasszal kapcsolatban – a fő szabály szerint ezek azok, ahol nem jár tömegközlekedési eszköz – a www.hegyvidek.hu honlapon keresztül lehet jelezni az észlelt problémákat.

A cikk a Hegyvidék Újságban jelent meg.