Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

INGYENES LESZ AZ INFLUENZA ELLENI OLTÁS, HATÓSÁGI ÁRAS LEHET A KORONAVÍRUS-TESZT

INGYENES LESZ AZ INFLUENZA ELLENI OLTÁS, HATÓSÁGI ÁRAS LEHET A KORONAVÍRUS-TESZT

A kormány a következő hetekben egymás után hozza majd a járványügyi intézkedéseket és a jelentősebb gazdasági növekedést célzó intézkedéseket. Az operatív törzs szombaton kora reggel, a gazdasági kabinet pedig szombat délelőtt tart ülést - közölte pénteken a miniszterelnök.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy általános korlátozásra nem kell számítani az oktatásban, a járvány megjelenésekor pedig nem zárják be azonnal az érintett intézményeket, hanem próbálják izolálni a fertőzötteket. Egy iskola bezárására csak akkor kerülhet sor, ha egy osztály elszigetelése sem segít, de ez akkor is csak úgy történhet meg, hogy közben gondoskodnak a nem fertőzött gyermekek megőrzéséről, hogy a szülők közben folytathassák megszokott életüket.

A kormány az idősek védelme érdekében lezárta az idősotthonokat és a kórházakat, a látogatási tilalom betartását pedig szigorúan ellenőrzi majd a hatóság.

Szükség esetén szélesíteni fogják a maszkhasználatot, az iskolákba való belépésnél ellenőrizni kell a testhőmérsékletet, az influenza elleni oltást pedig mindenki ingyenesen kaphatja. A miniszterelnök bejelentette: rövid időn belül szeretné elérni, hogy hatósági árassá váljanak a koronavírus-tesztek.