Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Ingyenes futóedzések kerületieknek a Testnevelési Egyetem új sportközpontjában

Ingyenes futóedzések kerületieknek a Testnevelési Egyetem új sportközpontjában

Nemrégiben adták át a Testnevelési Egyetem újjáépített sporttelepét. A majd három éven át tartó építkezés nem kevés kellemetlenséggel járt a környéken élők számára, ezért is kezdeményezett egyeztetéseket az önkormányzat vezetése az intézménnyel, hogy a kerület lakosai minél szélesebb körben vehessék igénybe a dr. Koltai Jenő Sportközpont szolgáltatásait. Ennek első eredménye, hogy a Gesztenyés-kert Futóklub novembertől a létesítmény minden igényt kielégítő futópályáján tartja az edzéseit, amelyeken a hegyvidéki lakosok ingyenesen vehetnek részt. És ez nem minden, az egyetem és az önkormányzat megállapodása értelmében további engedményeket kapnak majd a kerületiek – erről esett szó a futóklub első őszi edzése előtt megtartott tájékoztatón, amelyen Pokorni Zoltán is részt vett.

pokorni_zoltan02

A polgármester elmondta, hogy az építkezés a tervezettnél tovább tartott, részben azért, mert az önkormányzat a kerületi lakók védelmében számos kifogással élt a beruházás kapcsán. "Például elértük, hogy a mélygarázs bejárata ne a kis forgalmú Csörsz utcában legyen, hanem a Hegyalja úton, és az akkori országgyűlési képviselőnkkel megvédtük a jegenyefákat a kivágástól. A beruházó szerette volna a sportközpont területét a Csörsz park kárára megnövelni, de ezt sem hagytuk. Ennyiben felelősek vagyunk azért, hogy elhúzódott az építkezés, de az eredményt látva ennyit talán megért az önkormányzat elszántsága” – hívta fel a figyelmet Pokorni Zoltán, aki köszönetet mondott az egyetemnek azért, hogy az intézmény megnyitja kapuit a hegyvidéki polgárok előtt és lehetővé teszi számukra a létesítmény használatát.

Méghozzá kedvezményesen, illetve mint a futókör esetében, teljesen ingyenesen. Utóbbival kapcsolatban tudni kell, hogy ez a lehetőség reggel hat és nyolc óra, délután egy és háromnegyed kettő között, valamint este hat után érhető el.

A polgármester emlékeztetett, hogy az Aktív Hegyvidék program keretében jelenleg három futóklub működik a kerületben, közelebbről a Normafán, a Városmajorban és a Gesztenyés-kertben. Ez utóbbi tartja mostantól az edzéseit a dr. Koltai Jenő Sportközpontban amellett, hogy az eddigi kedvezmények is megmaradnak. A résztvevő kerületi lakosok ugyanis a foglalkozások után ingyenesen használhatják a MOM Sport uszodáját és wellness részlegét. Pokorni Zoltán annak a reményének adott hangot, hogy amint a sportközpontban beüzemelik az informatikai- és a beléptetőrendszert, a futóklub tagjai helyben is átöltözhetnek és tisztálkodhatnak majd. Ez is kell ahhoz, hogy mindenki valóban magáénak érezhesse ezt a nagyszerű komplexumot – tette hozzá.

palya03

Varga Dániel megragadta az alkalmat és megköszönte a környező utcákban lakók hároméves türelmét, amit a kivitelezés során tanúsítottak. Elárulta, hogy 2020 augusztusában kötötte meg az egyetem a kivitelezővel a vállalkozási szerződést, amit 2023. augusztus 7-én zártak le a műszaki átadással.
„A hallgatók és az egyetem sportegyesületének sportolói már birtokba vehették a központot, a mai napon pedig megnyitjuk a kapukat a kerületi lakosok és a külső felhasználók előtt” – közölte a kampusz főigazgatója, majd arról beszélt, hogy az egyetem küldetésének része az oktatás, a kutatás és az élsport támogatása mellett a helyi közösségek erősítése, a szabadidősport előmozdítása. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy a meglévő infrastruktúrát a lakosság szolgálatába is állítják, hozzájárulva ezzel a mindennapos mozgáshoz szükséges feltételek szélesítéséhez. Ebbe az atlétikapálya mellett a teniszpályák, valamint a világszínvonalú konditermek használata is beletartozik. Utóbbiakra azonban még néhány hetet várni kell, mert bizonyos javítások még hátra vannak. Ami az engedmények mértékét illeti, annyit már tudni lehet, hogy ez több ezer forintot jelent mind a napi belépők, mind a bérletek tekintetében.

start01

 
Mielőtt Fonti Krisztina hivatalosan is elindította volna az első nyilvános futóedzést, Móczán Mónika a Hegyvidéki Szabadidőspot Nonprofit kft. vezetője elmondta, hogy minden kedden hat órától várják az érdeklődőket. Gyülekező ezt megelőzően a MOM Sportnál a Gesztenyés-kertben, innen közösen jön át a csapat a dr. Koltai Jenő Sportközpontba. Minden érdeklődőt szívesen fogadnak, a teljesen kezdők jelentkezését is várják, hiszen az egyéni felkészültségnek megfelelően alakítják a foglalkozásokat.