Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Húsvéti kalácsok a rászoruló időseknek

Húsvéti kalácsok a rászoruló időseknek

A Barabás Villában működő Nuance bisztró – aminek üzemeltetője 2016-ban a „Legjobb hegyvidéki pékség” címet is elnyerte az egykori Daily pékséggel – száz darab kalácsot ajánlott fel húsvétra a rászoruló időseknek.

„Példaértékű, hogy egy kerületi vállalkozás egy nagyobb felajánlással segít a kerületi időseknek szebbé tenni az ünnepet” – mondta el dr. Varga-Kovács Emese, a kerületi népjóléti iroda vezetője, aki arról is szólt, hogy az ajándékot a legalacsonyabb nyugdíjú, szociális étkeztetésben részesülő időseknek juttatják el. Hozzátette: az önkormányzat a járvány kezdete óta, egy éve működteti a Hegyvidéki Segítő Központot, ennek keretében naponta négy-ötszáz embernek biztosítanak meleg ételt, továbbá bevásárolnak és gyógyszereket szállítanak ki a segítségre szoruló időseknek.

varga-kovacs_emese_tomka_rita04

„A mi üzletünk is komoly vesztese a járványnak. Nemcsak anyagilag, hanem mentálisan is nehéz túlélni a mindennapokat, ezért olyan projekteket próbálunk kitalálni, amivel másoknak, és ezáltal magunknak is örömet szerezhetünk” – nyilatkozta Tomka Rita, a Nuance bisztró vezetője. Mint mondta, azért épp a magányos, nehéz helyzetben lévő idősekre gondoltak húsvétkor, mert közülük sokan nagyon rég találkozhattak szeretteikkel a vírusveszély miatt. Felajánlásukkal az ő életükbe szeretnének most egy kis „boldogsághormont” csempészni.

kalacs01