Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Hóval várja a szánkózni és síelni vágyókat a Normafa

Hóval várja a szánkózni és síelni vágyókat a Normafa

Csütörtökön a szánkópálya, péntek délután pedig a sípálya is elkészült a Normafán, az Anna réten. Így a téli sportok kedvelői már használhatják az este tízig kivilágított pályákat. A szánkópálya ingyenes, a sífutópálya a tavalyi árakon látogatható. Gyerekeknek és 12. kerületi lakosoknak 1000 Ft naponta, máshonnan érkező felnőtteknek 2000 Ft. A jegyeket idén is a Vasas Síházban lehet megvásárolni, ahol az öltözési lehetőség is biztosított a karszalagot vásárlóknak.

Mivel a Normafa parkolója ilyenkor pillanatok alatt megtelik, ezért arra kérünk mindenkit, hogy lehetőleg közösségi közlekedési eszközök igénybevételével látogassák a Normafát.

Az elmúlt másfél-két évtized nem halmozott el minket nagy havazásokkal, de tavaly év végén kétszer is örülhettünk a hónak, ami még csodálatosabbá tette a Normafát. És persze amint hó esik, rögtön előkerülnek a szekrények mélyéről a szánkók és a sílécek. Ez így van manapság is és így volt több mint 100 évvel ezelőtt is. A Normafán régi hagyománya van a téli sportoknak. Az első fővárosi síversenyt – az országban a negyediket – is itt, a Normafán rendezték meg 1909. február 28-án.

A pályák az elmúlt idényben is rendkívül népszerűek voltak. A téli hónapokban a sífutó pálya közel 80, a szánkópálya közel 60 napon keresztül működött. Ez idő alatt több tízezer látogató, valamint közel 100 óvodai és iskolai csoport használta a pályákat.

A Normafa Látogatóközpont információkkal, brosúrákkal és mini kiállítással is várja az érdeklődőket. A falakon és a tévé képernyőjén a normafai síelések emlékei, régi plakátok és filmfelvételek emlékeztetnek arra, hogy a Normafát havas teleken mindig ellepték és élvezettel használták a síelők és a szánkózók.

Fotó: Normafa Park