Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Hegyvidékiek az önkormányzattal közösen segítették a gyermekotthon lakóit

Hegyvidékiek az önkormányzattal közösen segítették a gyermekotthon lakóit

Áprilisban különböző használati és berendezési tárgyakkal járult hozzá az önkormányzat az Árnyas úti gyermekotthon működéséhez, ezen a héten pedig a Hegyvidéken élőkkel közösen gyűjtött adományokkal kedveskedtek a befogadóotthon lakóinak. Mégpedig egy új homokozóval, illetve azokkal a játékokkal, ruhákkal, könyvekkel és rengeteg plüss állatkával, amelyeket a hegyvidékiek hoztak el a polgármesteri hivatalba az önkormányzat által szervezett adománygyűjtésre.

 adomanyok06

A majd’ egy mikrobusznyi ajándékot Fonti Krisztina alpolgármester adta át a gyerekeknek, akik a kerti játékokat azonnal ki is próbálták az új homokozóban.
Az alpolgármester kifejtette, hogy amikor egy hónappal ezelőtt az intézményben jártak, egyeztettek a munkatársakkal, mire is lenne szükségük a gyerekeknek. „Azt a választ kaptuk, hogy leginkább plüssökre, ugyanis az ide hozott kisgyermekek, amikor megérkeznek, választhatnak néhány plüss játékot. Ezek mindvégig náluk maradnak, sőt, amikor elkerülnek innen, magukkal vihetik a kedvenceiket.

adomanyok02

Az adománygyűjtés keretében ezért kértük a hegyvidékieket, hogy hozzák el a polgármesteri hivatalba a már nem használt, ám jó állapotú plüsseiket és persze játékokat, ruhaneműt, könyvet csupa olyan dolgot, amiknek a gyerekek örülnének” - beszélt az előzményekről az alpolgármester, aki elmondta, hogy az Árnyas úti gyermekotthonnak ebben a részében 3-7 éves gyerekek élnek. Őket az otthoni körülményeik miatt ki kellett venni a családjukból, és általában 6-9 hónapot töltenek a Hegyvidéken. Utána vagy visszamehetnek a szüleikhez, vagy nevelőszülőkhöz esetleg végleges nevelőotthonba kerülnek. „Az ajándékokkal az átmeneti befogadóotthonban eltöltött időt szeretnénk egy picit boldogabbá, könnyebbé, vidámabbá tenni” – hangsúlyozta Fonti Krisztina.
Tóth Lejla szakmai vezető kiemelte, hogy a plüssök biztonságot adnak a kicsiknek. Kiválóak arra, hogy a gyerekek velük aludjanak, legyen egy állandó és biztonságot nyújtó társuk. Elmondta, hogy nagyon szép az intézmény kertje, de nagyon hiányzott egy homokozó, amit most az önkormányzat jóvoltából végre megkaptak. És persze örülnek minden adománynak, a játékoknak, ruháknak. Hozzátette: Hegyvidéken egyébként is rendkívül elfogadók az emberek, nyitottak a gyermekotthon irányába és ez különösen fontos a számukra.

homokozo04