Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

fonti_krisztina05

A Hegyvidéki Művészeti Napok idén virtuálisan kerül megrendezésre

Virtuális rendezvényére invitálja a kerületi polgárokat a Hegyvidéki Kulturális Szalon. A Hegyvidéki Művészeti Napokat az Idősek Világnapja alkalmából mindig megrendezik; idén, a pandémia miatt úgy döntöttek, hogy online formában kapcsolódhatnak az érdeklődők a rendezvényhez. A program keretében kiállítás nyílt idősek képzőművészeti alkotásaiból, valamint szakértői beszélgetéseket, különböző előadásokat hallgathatnak meg, mozgásformákat próbálhatnak ki a hegyvidékiek; a Művészeti Napok egy operett előadással zárul. A programokhoz a kulturalisszalon.hu weboldalon található linkekre kattintva október 7-9-ig lehet kapcsolódni.

hernadi_gyorgy_idos_holgy_portreja

„Nagy szomorúság számunkra, hogy tavasz után ősszel is számos programot le kellett mondanunk. – szólt a hegyvidéki idősekhez Fonti Krisztina alpolgármester. Az Idősek Világnapjához kapcsolódóan, ahogy az előző években, idén is terveztünk különböző őszi programokat, például Egészségnapot, Gesztenyenapot – és nagy bánatunkra le kellett mondanunk ezeket a rendezvényeket. Sajnos a szokásos október-1-jei Idősek Napi nagy műsorunkat a MOM Kulturális Központban sem tudtuk megtartani. A Kulturális Szalon azért jött létre, hogy a kisközösségeknek helyt adjon, hogy a legkülönbözőbb programokkal, szellemi- és, mozgásprogramokkal az idős embereket megmozgassa, életüket gazdagítsa, de sajnos erre most nincsen lehetőség, nem volna felelősségteljes döntés a részünkről.”

szabo_ica_vizpart

A Hegyvidéki Művészeti Napok eredendően egy képzőművészeti kiállítás köré épül, amelyen a kerületben élő idős emberek a legkülönbözőbb technikákkal készült alkotásaikat mutathatják be. Az Idősek Világnapjához kapcsolódva a mostani vírushelyzetben is folytatni szerették volna ezt a remek kezdeményezést, és úgy döntöttek, mindenképpen megtartják a rendezvényt: akik személyesen kívánták behozni az alkotásaikat, megtehették, ezeket a műveket láthatjuk a Tamási Áron teremben – a tárlat október 29-ig, a programok függvényében látogatható –, a többi alkotást pedig online küldték be. A Szalon munkatársai az összes műalkotásból egy online kiállítást is közzé tettek, a virtuális kiállítás a Szalon internetes felületein megtekinthető.

talan_zsuzsanna_fellepes_elott

Ezen kívül, az előző évekhez hasonlóan, október 7-9-ig a legkülönbözőbb beszélgetésekben, programokban, testmozgásokban vehetnek részt az idősek.

dr_regula_ildiko_3D.

„Arra biztatom Önöket, kísérjék figyelemmel a Kulturális Szalon honlapján ezeket a programokat, vegyenek részt rajta, és otthon is mozogjanak együtt az online közvetítéssel. Fontos, hogy ne hagyják el magukat, hogy a hétköznapjaikat programok színesítsék. Meggyőződésem, hogy az élményeink adnak erőt ahhoz, hogy ép testben, ép lélekben átvészeljük a vírus idejét.” – fogalmazta meg Fonti Krisztina személyes üzenetét az időseknek.