Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Hagyományteremtő fotókiállítás nyílt a Normafa Síház Étteremben

Hagyományteremtő fotókiállítás nyílt a Normafa Síház Étteremben

Március végéig tekinthető meg a Normafa Síház Étteremben A Mi Normafánk pályázatra beérkezett 182 fotóból a zsűri által kiválasztott legjobb 40 kép, ezen belül pedig a három kategória-, fő- és közönségdíjas alkotás is. A fotópályázatot amatőr és profi fotósok részére – hagyományteremtő és emlékőrző céllal – hirdette meg a Normafa Síház Étterem csapata. A kiállított fényképek – amelyek rengeteg örömteli, elgondolkodtató, inspiráló, természetközeli és hangulatos pillanatot örökítettek meg – bemutatják, mit jelent ma számunkra Budapest egyik legkülönlegesebb természeti és kulturális helyszíne. A megnyitón Pokorni Zoltán polgármester és Fonti Krisztina alpolgármester is képviselte a Hegyvidéki Önkormányzatot.


fotopalyazat05

 

„Gratulálok a fotókiállításhoz, nagyon jó az ötlet! A tél és a síelés dominál a képeken, ami egy síház esetében szerencsés alkalom.” – kezdte köszöntőjét Pokorni Zoltán, majd kifejezte, mennyire büszkék a Normafára, ahová évente egymillió kétszázezer ember jön föl – a Margitsziget után ez a 400 hektáros terület Budapest leglátogatottabb parkja. Arról is beszélt, hogy tíz éve, amióta az önkormányzat kezeli, nincs erdőgazdálkodás, a Normafán a fák olyan mértékben nőhettek, mintha 250 ezer 10 cm átmérőjű fát ültettek volna el; és próbálják a területet rendben tartani, hogy az idelátogató kirándulók jól érezzék magukat. A példás módon felújított Síházra és remek üzemeltetőire is nagyon büszkék. A fotópályázat meghirdetőinek jóvoltából a nyertesek az étteremben beváltható több tízezer forintos utalvánnyal gazdagodnak, amelyekből megvendégelhetnek akár nagyobb társaságot is.

 

Az egyik fotón a régi világot jelképező kukoricaárus, a késő Kádár-kort idézi fel a szemlélőben. A képpel és a gasztronómiával kapcsolatban Pokorni Zoltán utalt arra, hogy bár jó dolog a fotók által megemlékezni a régi idők hangulatáról, de azt szeretnénk, hogy normális, európai környezetben tudjunk kirándulni, enni-inni, ebédelni a családunkkal. Úgy gondolja, ennek a feltételeit sikerült megteremteni. „Köszönet a fotópályázat rendezőinek, a győzteseknek pedig elismerésem.” – zárta szavait.

 

Az előszűrt képek közül a zsűri – Kallós Judit, a Hegyvidék Galéria művészeti vezetője, Králik Dániel, fotográfus, operatőr, Sikota Krisztina, a Várkapitányság Turisztikai, kulturális és kommunikációs vezérigazgató-helyettese, a Hegyvidéki Önkormányzat képviselője, Szabó Krisztina, a Hegyvidéki Önkormányzat kommunikációs vezetője és Vajda Márton, a Normafa Síház Étterem képviselője, a Collectives tulajdonosa – fotóesztétikai, történelmi hitelességi és narratív szempontok figyelembevételével választotta ki a kategóriagyőztes képeket és a fődíjas felvételt, mindemellett egy közönségkedvenc kép is született.

A díjakat Kallós Judit, Sikota Krisztina, valamint a Normafa téli sportok képviseletében Tóth Etre adta át a nyerteseknek.

 

Fődíj: Tóth Csaba - Virágvölgyi vasútállomás


toth_csaba_fodij02


 

Normafa archív kategória első díjas:

Bürger Nándor - Családi síelés


burger_nandor_archiv_kategoria02

 

Normafa helyszínek - terek - épületek kategória első díjas:

Tóth Csaba - Virágvölgyi vasútállomás


toth_csaba_fodij03

 

Normafa természet - sport - életképek kategória első díjas:

Baracskai Petra -Viharos szerelem


baracskai_petra02

 

Közönségdíj: Czika Balázs- Teljes gőzzel


czika_balazs_kozonsegdijas02