Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

A gyerekek körében népszerűsítette az olvasást a Szabó Ervin Könyvtár akciója

A gyerekek körében népszerűsítette az olvasást a Szabó Ervin Könyvtár akciója

Az Olvasni jó, olvasni menő elnevezésű kezdeményezés a legfiatalabb generációt szólította meg, célja az volt, hogy a 3 és 14 év közötti gyermekek körében is népszerűsítse a könyveket és a könyvtárba járást. A toborzásban az Ugocsa utcai tagintézmény volt a legsikeresebb.


Olvasni jó, olvasni menő címmel hirdetett beiratkozási akciót a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár tizenegy tagintézményében, így a kerületünkben található Ugocsa utcai könyvtárban is. A kezdeményezés, amely a legfiatalabb nemzedéket volt hivatott megszólítani, kétségkívül sikeres volt: rengeteg 3 és 14 év közötti gyermek iratkozott be a másfél hónapos időszakban a tagkönyvtárak valamelyikébe.


dijatadas04


Azok az újonnan beiratkozó gyermekek, akik már ki is vettek legalább egy könyvet, továbbá azok a régebb óta könyvtárba járó kiskorúak, akik az elmúlt időszakban legalább két könyvet kikölcsönöztek, sorsoláson vettek részt. A szerencsés nyertesek május 30-án vehették át ajándékcsomagjaikat az Ugocsa utcai könyvtárban.

A díjkiosztó ünnepségen Marosvári Nóra könyvtárvezető elmondta, a kampány célja nemcsak az volt, hogy minél több gyermek iratkozzon be a Szabó Ervin Könyvtár valamelyik tagintézményébe, hanem az is, hogy hosszú távon is megszerettessék az olvasást a fiatal nemzedékkel.


Pokorni Zoltán polgármester beszédében először az egybegyűlt szülőket szólította meg, akiknek gratulált ahhoz, hogy bevezetik gyermeküket a könyvek világába. Saját gyermekkorából is felidézett egy történetet: eleinte nagyon mérges volt bátyjára, amikor az megtanult olvasni és emiatt kevesebbet játszott vele. Később persze ő maga is megszerette a könyveket, olyannyira, hogy az irodalomtanári pályát választotta. Pedagógusként azt érezte legfontosabb feladatának, hogy megszerettesse az olvasást diákjaival.

Kovácsné Koreny Ágnes, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója csatlakozott a polgármesterhez: gratulált a szülőknek, akik olvasásra nevelik a gyermekeiket, valamint kiemelte a tanárok szerepét is. Elárulta, hogy a kezdeményezésben részt vevő tizenegy tagkönyvtár közül az Ugocsa utcai teljesített a legjobban, 196 új olvasót nyert az intézmény.


kovacsne_agnes_pokorni01


A beszédeket ajándékosztás követte, ráadásul nemcsak a sorsolás útján kiválasztott gyermekek vehettek át értékes nyereményeket, hanem minden jelenlévő kiskorú. Ezt követően olyan pedagógusokat jutalmaztak, akik különösen sok olvasót toboroztak az Ugocsa utcai könyvtárnak.

olvasni_jo02