Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Garázsvásár a Hegyvidéken

Garázsvásár a Hegyvidéken

A Hegyvidéki Kipakoló egy garázsvásár, ami egyszerre piac, közösségi élmény és egy lépés a fenntarthatóbb és környezetkímélőbb vásárlás felé.

Ez a civil kezdeményezés helyi fiatalok által, a Hegyvidéki Önkormányzat támogatásával valósult meg. A cél egy garázsvásár létrehozása a sokfelé látott piacok mintájára itt, a Hegyvidék központi helyszínein.

A garázsvásárokon számos olyan kincsre, vagy hasznos dologra bukkanhatunk, ami másoknak csak a szekrénye mélyén feküdt régóta, ezáltal a tárgyak új életet nyerhetnek. Eközben árusként, helyi, vagy idelátogató vásárlóként megismerkedhetünk a közösség sok más tagjával, a buszon rendszeresen látott arcokkal, vagy az ugyanabba az iskolába járó családdal.

Azzal, hogy a már nem használt, de jó állapotban lévő ruháinkat, tárgyainkat nem kidobjuk, hanem elhozzuk eladni egy közösségi piacra, nagyban hozzájárulunk ahhoz, hogy azok ne az egyre inkább felhalmozódó szemét mennyiségét növeljék, hanem valaki más még hosszú éveken át használhassa őket. Vásárlóként, a használt cikkek megvételével szintén nagyon sokat teszünk a fogyasztói kultúra miatt kialakuló túltermelés ellen, ezzel is kímélve a bolygónkat.

FIGYELEM!

Az augusztus 29-i garázsvásárra beteltek a standok. A következő vásárra augusztus 29-e után tudnak regisztrálni. Megértésüket köszönjük!


plakat3_1