Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Forgalmirend-változás a Szilágyi Erzsébet fasoron

Forgalmirend-változás a Szilágyi Erzsébet fasoron

2023. július 18. és augusztus 20. között a útfelújítási munkákat végeznek a Szilágyi Erzsébet fasor Küküllő utca és Júlia utca közötti szakaszán. A felújítás tervezetten 7 ütemben, sávonként fog történni, az aktuális munkaterület mellett 2x1 szűkített sávon tud majd haladni a kétirányú forgalom.

Az első ütemben a Küküllő utca és Gábor Áron utca közötti szakaszon a villamosvágány melletti sáv lesz lezárva. Emiatt a Szilágyi Erzsébet fasorból a Gábor Áron utcába nem lehet majd bekanyarodni (a Gábor Áron utca a Fasor felé lesz egyirányúsítva), helyette a Nagyajtai utca lesz a kijelölt terelőútvonal, valamint a Szilágyi Erzsébet fasor – Nagyajtai utcai kereszteződésében ideiglenesen jelzőlámpás irányítású balra kanyarodó sávot létesítenek.

A Nagyajtai utca Szilágyi Erzsébet fasor és Pasaréti út közötti szakasza a Pasaréti út felé egyirányú lesz, itt fog közlekedni a 291-es autóbuszjárat is. A Budapest Közút (BK) felhívja az erre közlekedők figyelmét, hogy a Nagyajtai utca a terelőút jellege ellenére változatlanul 30 km/órás csökkentett sebességű zónába fog tartozni, így a Gábor Áron utcától eltérően nem lesz védett útvonal, ezért kérik a csökkentett sebesség és a kereszteződésben a „jobbkéz szabály” betartását!

A BK tájékoztatása szerint az első három ütemhez tartozó ideiglenes változás lesz az, hogy a Gábor Áron utca felől érkezők a szervizút utáni rövid szakaszon ideiglenesen az ellenirányú útpályán keresztül érhetik majd el a Szilágyi Erzsébet fasor főpályáját (ez az útszakasz erre az időszakra a főpálya felé lesz egyirányúsítva, mivel csak ilyen módon lehet megoldani a 291-es autóbusz biztonságos jobbra kanyarodását az ideiglenes forgalmi rend mellett), a Gábor Áron utca felől érkezőknek is tilos lesz balra kanyarodni a Szilágyi Erzsébet fasorba és ez a jelzőlámpás csomópont sárga villogó üzemmódba lesz kapcsolva az első 3 ütem során, mivel ezek érintik a kereszteződés környezetét. Forgalomszervezési okokból a Szilágyi Erzsébet fasori szervizút a Gábor Áron utca és Júlia utca közötti szakaszon a Júlia utca felé lesz ideiglenesen egyirányúsítva az első 3 ütem során.

A munkavégzések miatt a Szilágyi Erzsébet fasorban nagyobb torlódások várhatóak, ezért javasoljuk az útvonal lehetőség szerinti elkerülését, például a Pasaréti út igénybevételével. Aki nem tudja elkerülni ezt az útvonalat, azoknak a szíves türelmét kérik.

Mivel a munkavégzés érinti a 91-es és 291-es buszokat is, a közösségi közlekedéssel kapcsolatos változásokról a bkk.hu oldalon tájékozódhat.