Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

facsemete

Folytatódhat az Árnyas Hegyvidék program: ezer facsemete a magánkertekbe? – SZAVAZÁS!

Mindannyiunk számára fontos a zöldfelületek megóvása, a lehetőségekhez mért bővítése. A Hegyvidéki Önkormányzat ezért a faültetési programjának folytatását tervezi. 

Az elmúlt években közel 1500 db fát ültettünk a kerületben.Ugyanakkor egyre nehezebb fák ültetésére alkalmas helyeket találni az Önkormányzat kezelésében lévő közterületeken (például közműhálózat akadályozza az ültetést). Ezért az „Árnyas Hegyvidék” elnevezésű program keretében bevonnánk a magánterületeket is.

Elképzeléseink szerint az őszi ültetési időszak elején a hegyvidéki polgároknak lehetőségük nyílna kb. két méter magas, szabadgyökerű suhángok igénylésére saját kertjük számára.
A szakemberek olyan őshonos, lombhullató fafajokat javasolnak a programba, amelyek mindegyike ellenáll az egyre hosszabbodó száraz időszakoknak és hőhullámoknak.
A magánterületeken elültetett őshonos facsemeték egyrészt a tulajdonosok kertjeit gazdagítják árnyas, hűvös pihenőfelületekkel, másrészt erősítik a kerület ellenállóképességét és természeti értékeinek megőrzését.
Az Önkormányzat akár ezer facsemete magánkertekbe történő elültetéséhez is biztosítaná a suhángokat a program keretében.

Számítunk az Ön véleményére is, kérjük szavazzon, hogy támogatja-e a hegyvidéki magánterületeket bevonó, közpénzből finanszírozott faültetési programot.

Szavazni online lehet 2023. augusztus 6-ig, ide kattintva.