Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Fergeteges utcabál volt a Hegyvidéken

Fergeteges utcabál volt a Hegyvidéken

Zene, örömtánc, tombola, jóízű beszélgetések és önfeledt pillanatok – fergeteges hangulattal színezte újra a csütörtök estét a Hegyvidéki Kulturális Szalon. A Városháza téren tipegők, ovisok, kamaszok, fiatalok és – ahogy Fonti Krisztina, alpolgármester fogalmazott – régebb óta fiatalok sem tudtak ellenállni a pezsgő utcabál csábításának.

Habár az idő borús volt, egy nagy tapssal sikerült elűzni az esőfelhőket az első Hegyvidéki Utcabálon, amely a Városháza téren hívta felhőtlen kikapcsolódásra a kerületben élőket – persze, ahogy az lenni szokott, a Szenior Örömtánc, a Zumba Gold és a Party Voices örökzöld slágerekből komponált zenei repertoárja még a hazafelé igyekvőket is táncra perdítették.

fonti_krisztina05

„Sokan tudják rólam, hogy szeretek táncolni, ezúttal sem tudtam ellenállni a ritmusoknak. Egy hölgy meg is kérdezte tőlem, hogy miért nem csatlakozom a csoportjukhoz. Az önkormányzat épületére mutattam, mondván, én ott szoktam „táncolni”, persze az egy picit másfajta tánc” – árulta el lapunknak Fonti Krisztina, aki szerint a tizenkettedik kerületben a Hegyvidéki Kulturális Szalon is a közösségi élet motorja. „A közkedvelt Időspiknik programsorozat ma már a Hegyvidéki Kulturális Szalon szárnyai alatt is a legkülönfélébb programokkal várja az érdeklődőket, a mai nap is ennek a része. Öröm látni, hogy fiatalok és régebb óta fiatalok önfeledten élvezik a generációkat összekötő közösségi élmény varázsát!” – emelte ki az alpolgármester, akivel csak röviden tudtunk beszélni, mert többen is visszavárták a tánctérre.

fonti_krisztina04

„A nyáresti koncertek tapasztalatai alapján tudjuk, hogy azok is csatlakoznak a programhoz, akik előzetesen nem tudtak az eseményről. A zene és a tánc szinte mindenkit vonz, jó ránézni a mosolygós arcokra. A hangulatnak köszönhetően mindenki megfeledkezhet a hétköznapokról és a problémákról. Itt senki sincs egyedül, együtt élvezhetjük a boldog pillanatokat” – fogalmazott Menyhárt Éva.

party_voices03

„A „szomszédainkkal” is jó kapcsolatunk van: a Hegyvidéki Ízlelő csokoládét, a Bake My Day kézművespékség vásárlásiutalványt ajánlott fel a tombolajátékunkhoz, de a nyeremények sorát a Bach Mindenkinek Fesztivál és a MÜPA ajándékai is gazdagították. A szerencsések között hegyvidéki mézet, tortát, piknik plédet, kulacsot, tortát is kisorsoltunk. Ez is azt mutatja, hogy mára egy olyan aktív közösség alakult ki, amilyet egykor Pokorni Zoltán, polgármester is megálmodott” – fűzte hozzá a Hegyvidéki Kulturális Szalon vezetője, aki arról is szólt, hogy idén nyáron is megannyi bakancslistás programmal, sok más mellett kalandos gyerektáborral, hangulatos kültéri koncertekkel és izgalmas foglalkozásokkal várják a szórakozni vágyókat.

zumba_gold01