Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Ferenc pápa kezet fogott a hegyvidéki hívőkkel és ajándékot is adott

Ferenc pápa kezet fogott a hegyvidéki hívőkkel és ajándékot is adott

Flashmobot tartottak szombat reggel Ferenc pápa tiszteletére a hegyvidéki Vakok Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonának közelében. A környéken lévő plébánia tagjai kiálltak az egyik kereszteződéshez, és egy keresztet formálva integettek a katolikus egyházfőnek. Ferenc pápa, meglátva a hívőket, megállította a konvojt és kiszállt hozzájuk, mindenkivel kezet fogott.

flashmob_papalatogatas_3

Mint arról a közmédia beszámolt, reggel óta gyakoroltak az Istenhegyi Szent László plébánia közösségének tagjai a Mátyás király út egyik kereszteződésénél. Tudták, hogy ezen az úton érkezik Ferenc pápa a Vakok Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonába, ezért kiálltak az egyik mellékutcához, és sárga-fehér, vatikáni zászlós pólókba öltözve egy keresztet formáltak. Azt remélték, ahogy elhalad előttük a Szentatyát szállító autó, a katolikus egyházfő majd észreveszi őket.

„A kereszt az isteni szeretetnek olyan jele, amely közösséget teremt az emberek között, hiszen próbálni kellett, föl kellett kelni ma reggel, el kellett jönni, tehát kifejezzük a mi kicsi kis áldozatainkat azért, hogy mennyire örülünk annak, hogy ő meglátogat minket” – mondta Kocsis István, az Istenhegyi Szent László plébánia plébánosa.

Ferenc pápa már az odaúton lelassított mellettük és integetett nekik. Visszafelé pedig megállíttatta a fehér Fiat 500-ast, és szólt a biztonságiaknak, hogy hozzák oda a botját. Kiszállt az autóból, közelebb lépett a hívekhez, majd a plébános átadta neki az ajándékukat: egy ikont, amely Máriát ábrázolja a Kisjézussal. Ekkor mindenki azt hitte, hogy a Szentatya visszaül az autójába és megy tovább, de nem így történt.

Több, mint tíz percen keresztül, egyesével fogott kezet a gyerekekkel és a felnőttekkel, és mindenkinek adott egy kis ajándékot.

flashmob_papalatogatas

Még magyarul is beszélt hozzánk néhány mondatot, és azt hiszem, hogy ezek a gesztusok mind arról szólnak, hogy ő nemcsak, hogy felkészült erre az utazásra, ő nem egyszerűen egy országba a sok közül ment – nyilatkozta Monostori László beszélt plébániai kormányzó. – Hát ő ismer minket, magyarokat. Többször hivatkozott arra, hogy még Argentínában fiatalkorában milyen nagyszerű magyarokkal ismerkedett meg, például nővérekkel, vagy a rendtársait is szokta emlegetni. Tehát ő felkészülten jött, kifejezetten hozzánk jött, és ez a gesztusaiban, a megnyilvánulásaiban is megmutatkozik” – mondta Monostori László.