Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Fát fáért program indul a Hegyvidéken

Fát fáért program indul a Hegyvidéken

Az Egészséges Budapest Program keretében a közelmúltban megkezdődött az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet teljes megújítása.

A kiemelt állami beruházás során 483 fa kivágására nyújtottak be kérelmet a Hegyvidéki Önkormányzathoz mint eljáró hatósághoz.

Az Önkormányzat hosszas egyeztetést folytatott a beruházóval arról, hogy a lehető legkevesebb fa kerüljön kivágásra a munkálatok során. Az intézmény tájékoztatása szerint a megjelölt mennyiség szükséges a beruházáshoz.

Nem vitatható, hogy az idén 120 éves Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben nélkülözhetetlen gyógyító munka folyik, amely a pandémiás helyzetben még jobban felértékelődött.

A Hegyvidéki Önkormányzat álláspontja, hogy az emberélet, az egészség a legfontosabb a világon, így minden olyan beruházást támogatni kell, amely segíti a sikeres, életet mentő gyógyító munkát. Ugyanakkor az egészség és az élhető jövő szempontjából a környezetünk megóvása is kiemelten fontos, ezért – az érintett fák kivágását követően – az önkormányzat új fásítási programot hirdet, melynek keretében a környezetvédelem iránt ugyancsak elkötelezett Korányi kórházzal együttműködve 500 új fát ültetünk a Hegyvidéken. Az intézmény 200 fát helyben pótol, 300 fa pedig a Hegyvidék különböző közterületein kerül elültetésre.