Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Erdőkezelést végez a Pilisi Parkerdő Zrt.

Erdőkezelést végez a Pilisi Parkerdő Zrt.

Tájékoztatás erdőkezelésről – XII. kerület 1 tag

A Pilisi Parkerdő Zrt. február végéig folytatja az erdőkezelést az Országos Orvosi Rehabilitációs intézet közelében (Budapest_XII. 1/F jelű erdőrészlet az online erdőtérképen).

A szakemberek az idősebb erdőrészekben a II. világháború utáni kényszergazdálkodásból maradt tuskósarjak alatt megtelepedett fiatal lombos csemeték és fák növekedési lehetőségét kívánják segíteni az elkövetkező években. A határoló sétautak és utak mentén állapotuknak megfelelően gallyazzák vagy eltávolítják a beteg vagy veszélyes helyzetű egyedeket.


erdokezeles1

Tájékoztatás erdőkezelésről – XII. kerület 24 tag

A Pilisi Parkerdő Zrt. 2022. március végéig erdőkezelést végez a Budapest XII. kerület Csillebérc és Budakeszi Makkosmária közötti erdőtömb 11 hektáros részterületén.

A kezeléssel a helyben termett fiatal facsemetéket segítik az erdő megújításához.

erdokezeles2

Tájékoztatás erdőkezelésről – XII. kerület 35 tag

A Pilisi Parkerdő Zrt. 2022. március végéig erdőkezelést végez a Budapest XII. kerület Csillebérc és Budakeszi Nagyszénászug közötti erdőtömb 6,6 hektáros részterületén.

A Budapesti Erdészet célja a különleges mikróklímájú völgyben klímarezisztens erdő fenntartása. Az egészséges koronájú magtermő fák és az 5-15 éves fiatal bükkös foltok több növőteret kapnak a többlépcsős kezelés során.

erdokezeles3

A hosszú távú fenntartásra tervezett fákat sötétzöld gyűrű jelöli. A kezelés elsődleges célja a kiválasztott egyedek segítése (élettér bővítése, konkurencia csökkentése). A változatosságot biztosító élőhelyi gócpontok „H” (habitat) jelet kapnak. Utóbbiak általában idősödő, odvas vagy ágas-bogas faegyedek, amelyek gazdag mikroélőhelyek (pl. gombák, rovarok, kétéltűek, hüllők, madarak, kisemlősök számára). A további jelek a kivitelezők és az erdőgazdálkodást ellenőrző hatóságok, szakmai szervek munkáját szolgálják.

Kérjük, hogy az érintett időszakban körültekintően közlekedjenek az érintett erdők környékén a táblával/szalaggal jelzett munkaterületet kerüljék el! Köszönjük türelmüket és megértésüket!