Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Elkészült a Virányos út felújítása

Elkészült a Virányos út felújítása

Egymilliárd forint állami támogatást nyert el az önkormányzat a hegyvidéki utak felújítására, így idén és jövőre még több nagyberuházás valósulhat meg a kerületben. Nemrégiben készült el a Zsolna utca Istenhegyi lejtő és Zsibó utca közötti aszfaltozása, most pedig a Virányos út megszépült alsó szakaszának hivatalos bejárására, illetve átadására került sor, amelyen Pokorni Zoltán is részt vett.

viranyos_ut_atadasa08

A munkálatok során új szegélyeket és futósorokat építettek be, felújították az útburkolatot, a térkő sebességcsökkentő küszöböket, az egyik oldalon az öntött aszfalt járdát, valamint a Márffy és a Visszhang utcák közötti aszfaltburkolatú parkolókat. Ezeken kívül szintbe helyezték a közműszerelvényeket.
Pokorni Zoltán az előzményekről elmondta, hogy a Virányos út Mese utca és Zugligeti út közötti szakaszának felújítását támogatta a Hegyvidéki Útfejlesztési Testület (HÚT). Bár nem tartozik a legrosszabb állapotú kerületi utak közé, ám nagy forgalmat bonyolít. Részben azért, mert itt található a Virányos Általános Iskola, valamint a Japán Iskola, másrészt pedig sokan menekülőútnak használják, hogy gyorsabban érjék el a János kórházat vagy a Kútvölgyi úti rendelőt – emlékeztetett Pokorni Zoltán, aki kiemelte, hogy 15 éve nem volt itt komolyabb rekonstrukció, amit az iskolák és a lakók már többször kértek. Most két hónap alatt egy 250 méteres szakasz készült el, ennek mintegy 30 százalékán nemcsak a kopóréteget, hanem a teljes pályaszerkezetet kicserélték.

viranyos_ut_atadasa03

Ezzel nem ért véget az állami támogatás felhasználásával megvalósuló felújítási program. Jelenleg is zajlik a Lóránt út (Istenhegyi út és Lóránt köz között) és az Eötvös út (Normafa út és a Jánoshegyi úti sorompó között) rekonstrukciója, ezek még idén befejeződnek. Jövőre, a tervek szerint az Ada utca és a Hegyhát út egy-egy szakasza készül el, illetve megtörténik a Gyógyfű utcai zsákutca építése a Kék Golyó utca felőli oldalon.