Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Elkészült az új tető a Németvölgyi iskolában

Elkészült az új tető a Németvölgyi iskolában

A rendszeres beázások miatt halaszthatatlanná vált a Németvölgyi Általános Iskolában a tető felújítása, valamint a strangok cseréje. A közel fél évig tartó munkálatok mostanra befejeződtek, a felújított részeket Pokorni Zoltán polgármesterrel közösen járták be a Klebelsberg Központ, a tankerület, illetve az intézmény vezetői.

bejaras05

„Kilencvenéves a Mackós iskola főépülete, az új szárny is lassan negyvenéves. A töredezett palatető és a tönkrement lefolyócsövek miatt több helyen is átáztak falak, nem lehetett tovább halogatni a felújítást” – mondta el a bejáráson Pokorni Zoltán polgármester, aki arra is emlékeztetett: az önkormányzati tulajdonú iskolaépület fenntartásáért már évek óta az állam felel. Hozzátette, hogy az alulinformáltság miatt a munkálatok kezdetekor voltak aggodalmak a szülők részéről, de ezeket Fonti Krisztina alpolgármester közreműködésével sikerült eloszlatni, mindenki megnyugodhatott a gyermeke egészségét, biztonságát illetően.

kis_tanari02

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke arról szólt, hogy a Közép-Budai Tankerületben, csak a tavalyi évben 1,3 milliárd forint költségvetési forrást fordíthattak az épületek felújítására. Kitért rá, hogy egy országos program részeként, az információs és kommunikációs eszközök fejlesztése keretében Közép-Budán is megkezdődött a pedagógusok és a diákok hordozható számítógépekkel való ellátása. Az egész tankerületbe 4300 notebook érkezik, ezek közül mintegy kétezret a diákok, 2300-at pedig a pedagógusok kapnak meg. A XII. kerületben 1200-1200 gépet osztanak ki a tanárok, illetve a gyerekek között. A Németvölgyi iskola számára közel hatvan laptopot biztosítanak.

kis_tanari01

A Németvölgyi Általános Iskola igazgatója, Dimanopulosz Andrea elmondta, hogy a tető- és strangfelújításoknak köszönhetően megszűntek a beázások, dugulások, továbbá a fejlesztések révén komfortosabbak lettek a mosdók, most már mindenütt van meleg víz. Az intézményvezető felidézte, hogy az elmúlt hónapokban heti rendszerességgel, hírlevélben tájékoztatta a szülőket, éppen hol tartanak a munkálatok. Ez a tájékoztatás a többség számára elegendőnek bizonyult, akiknek viszont még maradt kérdése, azokat mindig szívesen fogadta, hogy személyesen is meggyőződhessenek gyermekeik biztonságáról.

nemetvolgyi_iskola_teto04