Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

FK

Életmentő injekciók a hegyvidéki oktatási-nevelési intézményeknek

A Hegyvidéki Önkormányzat megkezdte a súlyos, akár halálhoz is vezető allergiás reakciók jelentkezésekor beadandó, életmentő adrenalin-öninjektorok átadását a kerületi oktatás, nevelési intézmények számára. A Németvölgyi úti általános iskola vezetője, Dimanopulosz Andrea ma hétfő délután vette át az eszközöket Fonti Krisztina alpolgármestertől. Az intézményvezető kiemelte, hogy nagyobb biztonságban érezhetik magukat a gyerekek ezeknek az életmentő eszközöknek a birtokában. Fonti Krisztina elmondta, hogy az önkormányzat kezdeményezését a képviselő-testület egésze egyetértéséről és támogatásáról biztosította. Az alpolgármester ugyanakkor kifejezte reményét, hogy nem adódik majd olyan helyzet, amikor szükség lenne az adrenalin injekciókra.
Az önkormányzat óvodai és az iskolai orvosokkal együttműködve oktatást is szervezett a pedagógusok számára arról, hogy hogyan kezeljék szakszerűen az esetleges allergiás rohamokat.
A hegyvidéki intézményekben szerencsére már eddig is külön figyeltek az allergiával élő gyerekekre. Az intézményvezetők szakorvosi vélemény alapján az étkezést biztosító céggel is folyamatosan egyeztetnek a speciális étkezés lehetőségeiről.