Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Egyelőre nem lesz szénszünet a MOMSportban

Egyelőre nem lesz szénszünet a MOMSportban

Jelentős megtakarításokat ért el az önkormányzat energetikai munkacsoportja, amely azzal a céllal alakult néhány hónappal ezelőtt, hogy racionalizálja az intézmények energiafelhasználását. Erre a háború okozta gazdasági és energetikai válság következtében drasztikusan megemelkedő energiaárak miatt volt szükség.

Az energetikai munkacsoport felmérte az intézmények energiafelhasználásnak módjait, majd előírásokat fogalmazott meg a költséghatékonyabb energiafogyasztás érdekében. Az átfogó intézkedési csomag eredményeképpen a megtakarítás minimálisan meghatározott mértéke már november végére teljesült.

Jó hír, hogy az eddigi megtakarításoknak köszönhetően a MOM Sportban eredetileg januárra tervezett szénszünet elhalasztható. Így a korábban tervezettel ellentétben januártól a MOM Sport belső, 25 méteres uszodája nyitva tart. A külső medence pedig tavasztól várja újra a vendégeket.

Fontos megjegyezni azonban azt is, hogy az elért fogyasztáscsökkentés ellenére a MoM Sport üzemeltetése csak a bérleti díjak és a belépők árának emelésével lesz majd fenntartható. Az önkormányzat ugyanakkor a kerületi lakosoktól – kérelem esetén – átvállalja az emelés értékét. Ennek részletei még kidolgozás alatt vannak. Mindezek mellett a bérlői rezsifizetés mértékének emelkedése is hozzájárul a szénszünet elhalasztásához.

Az energetikai munkacsoport folytatja a munkát, a következő feladat a takarékosság fenntartása és további lehetséges módozatainak kidolgozása.