Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Duplájára emelt az önkormányzat a társasházak pályázati pénzeit

Duplájára emelte az önkormányzat a társasházak pályázatai által elnyerhető támogatásokat

Az Önkormányzat nemrég konzultációt kezdeményezett a társasházak közös képviselőivel a társasházak számára kiírt pályázatokról.


A konzultáció során több közös képviselő is hangot adott annak a véleményének, hogy a 4-49 lakással rendelkező társasházak számára kiírt felújítási pályázatból az egy lakóépület által maximum igényelhető összeg nem elegendő a szükséges munkálatok finanszírozására, ezért többen az összeg megemelését javasolták.


Megfontolva a javaslatot Pokorni Zoltán polgármester kezdeményezte az egy lakóépület által igényelhető összeg, ezzel együtt pedig a társasházanként maximálisan igényelhető támogatási összeg duplájára emelését. Az önkormányzat Tulajdonosi és Városfejlesztési Bizottsága támogatta a javaslatot.

Ennek megfelelően a tásasházak lakásszámtól függően 80 - 110 ezer forint közötti támogatási összeget vehetnek igénybe lakásonként. A támogatás összege nem haladhatja meg a társasház felújítási összköltségének harminc százalékát, és nem lehet több 3 millió forintnál. A támogatás összege a homlokzat felújítására, graffiti eltávolítására és védelem elvégzésére benyújtott pályázatok esetén húsz százalékkal növelhető.


  • 4-8 lakásig 110 000 Ft/lakás
  • 9-12 lakásig 100 000 Ft/lakás
  • 13-30 lakásig 90 000 Ft/lakás
  • 20 lakás fölött max. 49 lakásig 80 000 Ft/lakás a támogatás mértéke.