Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Díjat nyert a Normafa Kapuja Látogatóközpont

Díjat nyert a Normafa Kapuja Látogatóközpont

Az Europa Design Belsőépítészeti Különdíját kapták a Normafa Kapuja Látogatóközpontért a Benczúr-Weichinger Studio tervezői. A Média Építészeti Díja gálaünnepségét az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartották.

Az Építészfórum 18. alkalommal ismerte el az idei év legkiemelkedőbb alkotásait a Média Építészeti Díja gála keretében.

A szakmai esemény különlegessége, hogy zsűrizése a nagyközönség előtt zajlik: a nemzetközi előzsűri által kiválasztott finalisták a gálaesten maguk mutatták be projektjeiket. Idén 76 épületet, 59 tervet és 29 épített környezeti munkát neveztek a tervezők, amelyek közül egy családi ház, egy egyetemi épület, egy templom, egy rendezvényterem és egy irodaház versengett az év legjobb épületének járó díjért, a tervek között pedig négy diplomamunka és egy tervpályázatra készített pályamű mérkőzött meg egymással.

A legjobb épület díját a sajtó képviselőiből és szakértőkből álló zsűri a Váncza Műveknek ítélte oda a derekegyházi Szentháromság-templomért, amely 777 év után nyújt újra önálló imahelyet a településnek.

A tervek közül a zsűri Rátgéber Lászlónak a palkonyai pincesor revitalizációját célzó tervéért ítélte oda a legjobbnak járó elismerést.

A különdíjasok között jutalmazták a Normafa Kapuja Látogatóközpont tervezőit, a Benczúr-Weichinger Studiot, akik az Europa Design Belsőépítészeti Különdíját kapták.