Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Díjat érdemelt a Városháza tér fejlesztése

Díjat érdemelt a Városháza tér fejlesztése

A XXIV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton a Budapesti Építész Kamara különdíját kapta meg a hegyvidéki Városháza tér fejlesztése. Az elismeréssel járó oklevelet Gönczi Lászlótól, a pályázatot meghirdető Magyar Ingatlanszakmai Egyesület, a FIABCI Hungary elnökétől és Tima Zoltán Ybl-díjas építésztől, a Budapesti Építész Kamara elnökségi tagjától vehette át Pokorni Zoltán polgármester és Hapszné Tarcsafalvi Eszter kerületi főépítész.

gonczi_laszlo_tima_zoltan04

„A Városháza tér fejlesztése nemcsak a Margaréta játszótérről, a Hegyvidéki Kulturális Szalonról, a polgármesteri hivatal előtt kialakított kis térről, vagy a Kiss János altábornagy utca egy szakaszának lezárásával létrehozott sétálórészről szól, hanem együtt az egészről. Összetett fejlesztéssel értük el azt, hogy kialakuljon ez a kisvárosias központ” – mondta el Pokorni Zoltán, kiemelve, hogy a polgármesteri hivatal által ellátott adminisztratív funkciókon túl ma már kereskedelmi, kulturális és szabadidős központként is működik a terület.

ter05

A polgármester külön szólt a Szalonról, aminek új épülete 2019-ben Építőipari Nívódíjat kapott a kulturális célú középületek kategóriájában. „A kulturális intézmény nemcsak a szakma, hanem a látogatók elismerését is kivívta – tette hozzá –, ezt igazolja, hogy itt évente több mint ezer programot bonyolítanak le, amikre örömmel térnek be az emberek. Vonzó az új épület, de az ott dolgozók kedvessége, szeretetteljes munkája teszi igazán vonzóvá a teret”.

ter_es_kulturalis_szalon55