Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Demonstráció a Gesztenyés kertben

Demonstráció a Gesztenyés kertben

A Hegyvidéki Önkormányzatnál az elmúlt napokban többen is érdeklődtek, hogy kik, milyen céllal és kinek az engedélye alapján állítottak sátrat a Gesztenyés kertben.

A szóban forgó demonstráció tudomásunk szerint a COVID védőoltás előírása ellen irányuló akció. A szervezők a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény hatálya alá tartozó rendezvényként kértek engedélyt a Budapesti Rendőrfőkapitányságtól, és mivel a politikai rendezvény megtartásának akadályát nem állapította meg a rendőrség, így azt tudomásul vette. A gyülekezési jogról szóló törvény értelmében az önkormányzatnak nincs hatásköre demonstrációk megtiltására.

A Hegyvidéki Önkormányzat az utóbbi hónapokban újra felerősödő járványhelyzetben az elsők között tette kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás felvételét a Polgármesteri Hivatal munkatársai, valamint az önkormányzat szociális, egészségügyi, kulturális és sportintézményeiben, óvodáiban, bölcsődéiben dolgozók, illetve az idősellátásban résztvevők számára.

Önkormányzatunk elhatárolódik minden oltásellenes megnyilvánulástól, ugyanakkor tiszteletben tartja a szólásszabadsághoz fűződő jogokat is.

Hegyvidéki Önkormányzat