Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Családok nemzetközi napja a Hegyvidéken is

Családok nemzetközi napja a Hegyvidéken is

1994-ben az ENSZ május 15-ét a család nemzetközi napjává nyilvánította, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a társadalom legfontosabb alkotóelemére és megtartó erejére. A felhíváshoz Magyarország is csatlakozott, ezen a napon országszerte programok, előadások sora szól a családról. Ebből az alkalomból látogatott el Fonti Krisztina alpolgármester a Normafára, ahol tavaly szeptemberben ültették el a családok fáját.

magyar_csaladok_faja03

„Aznap avattuk fel a Kopp Mária sétányt, sőt, akkor került ide a Normafa családi pihenőpad is. Most azért jöttünk el, hogy megnézzük, mennyit nőtt a fa, jó látni, hogy remekül érzi magát. És persze azért is vagyunk itt, mert a család különösen fontos az önkormányzat számára” – hívta fel a figyelmet Fonti Krisztina, majd arról beszélt, hogy ünnepeit tekintve május az egyik legszebb hónapunk, hiszen az anyák napjával kezdődik és a gyermeknappal fejeződik be, köztük pedig ott van a családok nemzetközi napja.

„Mi itt a Hegyvidéken nagyon sokféle módon gondoskodunk a családokról, bármihez is nyúlunk, mindig figyelemmel vagyunk arra, hogy ez milyen hatással lehet a családokra, és igyekszünk minél több mindent megtenni az érdekükben. A biztonságukért, a nyugalmukért, a jólétükért” – emlékeztetett az alpolgármester, aki konkrét példákat hozva megemlítette az óvodák és bölcsődék fejlesztését, illetve a játszótér építéseket. Ahogyan fogalmazott, ezek a fejlesztések is kellenek ahhoz, hogy a családok biztonságban tudják gyermekeiket a kerületben.

„Oly annyira sikeresek ezek a programjaink, hogy a játszótereink nagy népszerűségnek örvendenek a más kerületekben élők körében is, de az óvodáinkba, bölcsődéinkbe ugyanígy sokan szeretnének bejutni a Hegyvidéken kívülről” – tette hozzá Fonti Krisztina, majd a Normafáról szólva elmondta, hogy az elmúlt tíz évben sok tízezer köbméter sittől szabadította meg az önkormányzat ezt a pihenőterületet, lebontottak két ide nem illő szállodát és több adótornyot. A Kopp Mária sétányon nemrég még buszok pöfögtek, és itt volt a végállomásuk is, ahol most egy zöld találkozópont várja a Normafára érkezőket. És nemcsak a kerületieket, hanem minden ide érkezőt – hangsúlyozta az alpolgármester, aki fontosnak tartotta kifejteni, hogy nem csupán a hegyvidéki családokról gondoskodik az önkormányzat, hanem a dolgozóiról is.

Ennek ékes bizonyítéka, hogy a fővárosban egyedüliként a Hegyvidéki Önkormányzat kapta meg másodszor is a családbarát önkormányzat címet. „Büszkék vagyunk arra, hogy a munkatársaink jó körülmények között dolgozhatnak, és így több energiájuk marad a saját családjukra is” – tette hozzá Fonti Krisztina.