Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Családbarát munkahely a Hegyvidéki Önkormányzat

Családbarát munkahely a Hegyvidéki Önkormányzat

A Családbarát Hely tanúsító védjegyet a munkahely kategóriában 2020-ban nyerte el a Hegyvidéki Önkormányzat. A Családbarát Magyarország Központ áprilisban tartott auditját követően újabb 2 évre mondhatja magát családbarát munkahelynek a polgármesteri hivatal.

A családbarátság az az irányultság egy szervezet működésében, mellyel az a családot a maga számára is értéknek tekinti és a családok szempontjait működése során érvényesíti. Az önkormányzat nemcsak a XII. kerületi polgárokat érintő intézkedéseivel, hanem saját példájával is igyekszik családbarát hellyé formálni a Hegyvidéket: a polgármesteri hivatal dolgozóit támogatni akarja abban, hogy a munkahelyük mellett otthon is meg tudják állni a helyüket.

A hivatalban továbbra is lehetőség van a részmunkaidős foglalkoztatásra, valamint a rugalmas munkaidő-beosztásra is. Az otthoni munkavégzés a pandémia befejeződését követően is széles körben lehetőség maradt. A gyermekfelügyelet terén is kapnak segítséget a munkatársak: az önkormányzati bölcsődékben, óvodákban és nyári táborokban napközben időszakosan elhelyezhessék gyermekeiket, ezen felül családjaikkal az önkormányzati üdülőkben kaphatnak nyaralási lehetőséget. A gyermekvállalást babacsomaggal, a házasságkötést 2 nap szabadidő biztosításával bátorítja a hivatal. Az egészség megtartásához és fejlesztéséhez az iroda ergonomikus berendezésével, a munkavégzéshez szükséges szemüveg költségei nagy részének megtérítésével, valamint az egészségnapokon megtartott szűrővizsgálatokon való ingyenes részvétel biztosításával járul hozzá.

Fontosnak tartjuk a Családbarát Hely védjegy elnyerését, hiszen a családbarát szemlélet pozitív társadalmi üzenetet hordozó érték, mely egyre nagyobb jelentőséggel és vonzerővel bír napjainkban.