Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Boldog születésnapot MOMSport!

Boldog születésnapot MOMSport!

Tíz évvel ezelőtt vette át az önkormányzati tulajdonú Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. a Csörsz utcai sportközpont üzemeltetését. Ebből az alkalomból kis házi ünnepséget szervezett a MOM Sport, amelyre Pokorni Zoltán polgármester és Fonti Krisztina alpolgármester is meghívást kapott.

moczan_pokorni_fonti04

Születésnapi köszöntőjében Móczán Mónika arról beszélt, hogy az első perctől kezdve igyekeztek öregbíteni az önkormányzat által épített intézmény hirnevét. A Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője elmondta, hogy az évek során rengeteg rendezvényt, uszodai programot sikerült idehozni, ám a coviddal jött egy törés, hiszen rövid időre be kellett zárni a MOM Sportot. Az újranyitás után sikerült ismét megtölteni az épületet “minden jóval”, megannyi programmal, családi és gyermekrendezvénnyel. Sokat köszönhetnek a bérlőknek, akik a nagykövet szerepét is betöltik és népszerűsítik a sportközpontot.

“De, legalább ennyire hálásnak kell lennünk a vendégeinknek, a kiscsoportos óvodásoktól kezdve a szépkorúakig, akik mindig nagy számban jönnek el hozzánk. Ők kellettek ahhoz, hogy a nehéz gazdasági helyzetben is nyitva tudunk maradni” – hangsúlyozta Móczán Mónika.

torta01

Mindezt Pokorni Zoltán azzal egészítette ki, hogy 15 évvel ezelőtt a Turányi építésziroda, apa és fia álmondta a Csörsz utcába az épületet. Az első 5 évben a Sportmax2 nevet viselte, mert akkor az önkormányzat még nem mert belevágni az üzemeltetésbe.

Aztán, mivel elégedetlenek voltak a működéssel, jött a váltás, és megszületett a MOM Sport, ami teljesítette a célt: az intézmény eltartotta önmagát, nem kellett az önkormányzatnak saját forrást bevonni a fenntartásba. “Ez óriási dolog, valójában példa nélküli, hogy egy önkormányzati sportközpont megáll a saját lábán. Ilyen nincs másik az egész országban” – hívta fel a figyelmet a polgármester, aki elárulta, hogy az energiaválság némi változást hozott, a kerület kénytelen volt hozzájárulni a napi működési kiadások fedezéséhez.

Pokorni Zoltán azonban reméli, hogy most egy újabb csendes évtized elé nézünk, így nem lesz szükség az önkormányzat segítségére. Az intézmény ismét önfentartóvá válik a covid, az energiaválság és az ukrajnai háború után. A kerület továbbra is partner a sportközpont fejlesztésében, várhatóan még idén napelemek kerülhetnek az épület tetejére.

Ezzel jelentősen csökken az üzemeltetés költsége, ahogyan ez a korábbi fejlesztésekkor, így a Zugligeti óvoda és bölcsőde, valamint a polgármesteri hivatal esetében már megtörtént.
Fonti Krisztina emlékeztetett, hogy az energiaválság kezdetén az önkormányzat végül csak a külső medencét zárta be, az uszodát továbbra is nyitva tartotta. “Látva a vendégek és különösen a gyerekek nagy számát ez jó döntésnek bizonyult, hiszen nekik épült a MOM Sport” – emelte ki az alpolgármester hozzáfűzve, hogy nemcsak a kerületiek járnak ide sportolni, hanem távolabbról is sokan választják szabadidejük eltöltésének színhelyéül a Csörsz utcai sportközpontot.

momsport02