Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Beszéljünk világosan a hegyvidéki parkolásról! A Hegyvidéki Önkormányzat közleménye

Beszéljünk világosan a hegyvidéki parkolásról! A Hegyvidéki Önkormányzat közleménye

A parkolás, a közterület-felügyelet teljes tevékenységének, a Normafa parkolás és áthajtás, a Böszörményi úti parkoltatás, a helyben lakók parkolási kedvezményének, a pótdíjak behajtásának, stb. üzemeltetéséhez szükséges szoftver bérlete idén november 20-án lejár.

A Fáber Kft. ügyvezetőjének feladata a folyamatos működés biztosítása. A szoftver nélkül a felsorolt feladatok - és még sok más - nem működtethetők. Az Önkormányzat - csak a parkolásból - napi 7 millió Ft bevételtől esne el leállás esetén. A szoftver 1 havi bérleti díja 2,5 napi parkolási bevételnek felel meg. Ekkor még nem számoltuk a Normafa parkoló, a Közterület-felügyelet bevételeit, az elektronikus ügyintézés kényelmét.

Október 1. és november 20. között - már a törvényi határidők miatt sem -bonyolítható le semmilyen közbeszerzési eljárás. Ezért a Fáber Kft. egytárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki. Az első ajánlattétel időpontja szeptember 25. Ezután következik a tárgyalási szakasz. Az ajánlatkérő – október 1. után az önkormányzat új vezetése - szabadon módosíthatja a kiírási feltételeket, a műszaki tartalmat, a határidőt. Az ajánlati kötöttség csak a tárgyalási szakasz lezárása után bekért végső ajánlat benyújtásával áll be, bőven az új ciklusban. Szemben az ezzel kapcsolatban megjelent hazugságokkal.

Vagyis az új vezetésnek lehetősége van 2,5 év helyett egy évre, 6 hónapra, vagy akár 3 hónapra rövidíteni a szerződés időtartamát. Amennyi időre szüksége van arra, hogy kiválassza - nyíltnak mondott versenyben, az egyik kereskedelmi tévében már be is jelentett - IX. kerületi “bevált" céget.

A Kutyapárt elnöke - szokásához híven - lejárató, vádaskodó, rágalmazó kampányba kezdett. Kijelentette, hogy őt az közpénzveszteség sem érdekli. Most nagyon büszke arra, hogy a bizottságok átszervezésével 5 év alatt 70 m Ft-ot takarít meg, pedig az általa említett két hét működésképtelen parkolási időszak alatt ugyanennyi bevételtől esne el a kerület. Öt év megtakarítás két hét alatt eltékozolva.

A pártelnök parkolási maffiát emleget. Zugló, Józsefváros és Újbuda baloldali vezetői ellen valóban folyik büntetőeljárás egy Sis Parking nevű céggel való összejátszásuk miatt. Ez a cég sohasem dolgozott a Hegyvidéken: sem az Önkormányzatnak, sem a Fáber Kft-nek. A baloldal sáros és korrupt parkolásügyben. A Hegyvidék nem.

A pártelnök a legutóbbi FB posztjában azt a C-Ware Kft-t is az Önkormányzat figyelmébe ajánlja, amelyik a Fürst-Kupper féle Centrum Parkolási Kft-hez köthető (erre utal a “C” betű a cég nevében), akik a gyanú szerint szintén érintettek a baloldali vezetésű kerületeket érintő bűncselekményekben.

Abba kellene hagyni ezt a lejárató, rágalmazó kampányt, és megköszönni, hogy a leköszönő kerületi vezetés működőképesen, a lehető legnagyobb döntési szabadsággal igyekszik átadni a következő ciklusnak a kerület ügyeit.