Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

PH_Hegyvidek

Az önkormányzati dolgozók zsebében kutakodna Kovács Gergely

Bár csak október 1-jén lép hivatalba, az MKKP elnöke már most hozzá szeretne jutni a Polgármesteri Hivatalban, valamint az önkormányzati cégeknél, intézményeknél, például az óvodákban, bölcsődékben dolgozók személyzeti adataihoz, a bérükről szóló információkhoz. Kovács Gergely kérése több mint 1.000 ember adatait érinti.
 
A jogszabályok pontosan rögzítik, hogy kik azok a vezetők, akiknek a bére mindenki számára nyilvános, ezek az adatok elérhetők az önkormányzati oldalakon. Olyan jogszabályi előírás azonban nincs, ami szerint intézményi dolgozók, például bölcsődei dajkák vagy óvónők, szociális munkatársak, parkolóőrök bére nyilvános adat lenne.
 
Kovács Gergely és pártja az elmúlt években politikai érdekeiket érvényesítve többször nehéz helyzetbe hozott önkormányzati dolgozókat. Volt, hogy hivatali ügyintézőket atrocitás, rasszista, antiszemita fenyegetés ért.
 
Az önkormányzat jelenlegi vezetése garantálja, hogy szeptember 30-ig minden önkormányzati alkalmazott személyi és személyzeti adata biztonságban van. A választók akaratából október 1-től ezeket az adatokat az MKKP elnöke kezelheti.
 
Kovács Gergely – bár az interjúiban ennek ellenkezőjéről beszél –, nagyszámú elbocsátásra készül. Az MKKP elnöke a képviselő-testület legutóbbi ülésének szünetében többek füle hallatára nyilvánvalóvá tette, hogy intézmények vezetőit, például az óvodavezetőket is ki fogják rúgni.