Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

ÁSZ-ellenőrzés: a törvényi előírásoknak megfelelően működik az önkormányzat

ÁSZ-ellenőrzés: a törvényi előírásoknak megfelelően működik az önkormányzat

Véget ért az Állami Számvevőszék időszaki ellenőrzése a Hegyvidéken. Az ÁSZ a törvényi előírásoknak megfelelőnek találta az önkormányzat működését.

Az ellenőrzés legfontosabb megállapítása, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat az ellátott közfeladatok pénzügyi feltételeit az ellenőrzött időszakban biztosította, pénzügyi gazdálkodása kiegyensúlyozott, fizetőképessége stabil volt. A költségvetéséről szóló rendeletek megfeleltek a törvényben előírt tartalmi követelményeknek. Ez azért is megnyugtató, mert az ellenőrzött időszak a koronavírus-járvány és az ukrán-orosz háború kitörése okozta energiaválság időszakával esett egybe, amely az országban a költségvetés minden szintjén jelentős nehézségeket okozott, és a XII. kerületben is sok kihívást jelentett.

Az ÁSZ a működést és a gazdálkodást érintő kedvező megállapítások mellett észrevételeket is tett, elsősorban az adminisztrációs feladatok, a leltározás, a pénzügyi nyilvántartások vezetésére vonatkozóan. A szükséges intézkedések végrehajtása az Önkormányzat részéről megkezdődött.

Az átfogó ellenőrzési folyamat közel fél évig tartott, amelynek során 3478 dokumentum áttekintésére került sor. Ezúton is köszönjük az ÁSZ számvevőinek és az önkormányzat munkatársainak konstruktív, magas szakmai színvonalú közös munkáját.